Fantastiskt renoverad tvårummare med balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Örnehufvudsgatan 3

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
2 635 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
40 kvm
Våning:
2/8, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Örnehufvudsgatan 3,
412 59 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Ett stenkast från Chalmers
Ett stenkast från Chalmers
Götaplatsen - En kort promenad bort
Götaplatsen - En kort promenad bort
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten! Tips från mäklaren
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten! Tips från mäklaren
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en väldisponerad 30-tals pärla med balkong i omåttligt populära Johanneberg! Bostaden är omgjord till en tvårummare där köket är helt nytt i smakfull stil med kvalitativa material. Här finns vackra välbevarade detaljer från 30-talet så som den väl tilltagna takhöjden, fönsternischer i marmor och ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Kvadratmeterna utnyttjas på bästa sätt där vardagsrummet blir den naturliga samlingsplatsen med access till den härliga balkongen med många soltimmar och utsikt över grönska. Hallen ger en god överblick över bostadens rum, här återfinns ypperlig förvaring i form av garderobsvägg, här når ni även badrummet som är rymligt och inrett med wc, dusch och handfat. Ett hem som inte växer på träd!

Möjligheten finns för snabbt tillträde.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. Några stenkast bort finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information

Interiör:
Lägenhetens 40 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Du välkomnas in i lägenhetens ljusa hall som fungerar som lägenhetens nav, härifrån når du samtliga rum. Direkt in till höger hittar du det rymliga och ljusa badrummet. Vidare genom hallen når du köket och vardagsrummet. Köket helrenoverades år 2020 och är en fröjd för såväl inredningsfantasten som mästerkocken, och går i symbios med vardagsrummet. Härifrån når man bostadens soliga balkong i fritt läge med Johannebergs grönska som närmsta granne. Ljusgrå väggar med vackra fönsterpartier och genomgående nyslipad parkett. Kombinationen av bevarade historiska vingslag och omsorgsfulla val ger ett modernt boende som skapar mervärde i vardagen.

Hall: Stor och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Här finns gott om förvaringsutrymme i form av två platsbyggda garderober med överskåp.

Kök/vardagsrum: Köket präglas av kvalitativa materialval och modern utrustning. Kökets utrustning består av integrerad kyl och frys, varmluftsugn, integrerad mikrovågsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt en diskret alliance fläkt signerat Franke. Resterande arbetsyta består av mörk/grå laminat som går i linje med övrig köksinredning och bryter smakfullt mot de nymålade ljusgrå väggarna. Med utdragbara lådor och rikligt med förvaring är detta ett kök som rymmer nästan allt man kan önska. I vardagsrumsdelen finns gott om utrymme för möblering som passar de mysiga tv-kvällarna, men det finns också gott om plats över för matbord när vänner eller familj är på besök, låt fantastin flöda! Öppna med fördel upp balkongdörren under sommarhalvåret, stig ut på balkongen och njut av Johanneberg. Den välbevarade och nyslipade fiskbensparketten ligger som ett konstverk på golvet.

Badrum: Stort badrum med fräscha och ljusa ytskikt. Här finns handfat med kommod (installerad 2020), överskåp som sattes in i samband med kommoden samt duschhörna och WC.

Sovrum: Väl tilltaget sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och tillhörande sängbord. Plankgolvet är nyslipat och väggarna nymålade i ljusgrått. Här sover man gott om natten.

Information Ekonomi

Avgift: 2 635 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,1893%. Andel av årsavgift är 1,34223%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Örnehufvudsgatan 3, 412 59 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 2

Våningsplan: Våningsplan 2 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 40 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Örnen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 56 lägenheter varav 2 hyresrätter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Örnen i Göteborg är en välskött förening som bildades år 2004. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 47:2 i Göteborgs kommun med därpå uppförd byggnad 1939, med 56 lägenheter varav 54 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt. Föreningen har även fyra lokaler vilka upplåts med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi är god och i dagsläget finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar. Avgiften har varit oförändrad sedan 2009 och inga planerade höjningar finns i dagsläget.

Föreningen har två hyresrätter som en dold tillgång.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-10-29. Energiprestanda 99 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Byggnaden är i gott skick och föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Utförda renoveringar:
1993 utfördes en ROT-renovering som omfattade bl.a stambyte av avlopp, balkonger, fönster, fasad och tak.
2005 renoverades balkongerna.
2006 gjordes putslagning av fasaden, lagning och målning av dörrar till soprum.
2007 genomfördes byte/justering spanjoletter i balkongdörrar.
2009 rensades ventilationskanalerna.
2013 utfördes stamspolning.
2016 utfördes fasadmålning, renovering av hiss samt byte av termostater.
2017 byte av porttelefon.

TV och bredband: Tv och fiberbredband via Comhem. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

Parkering: För dig som är folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga på Örnehufvudsgatan 1 och en tvättstuga på Örnehufvudsgatan 3. Bokning av tvättstuga kan ske online. Respektive tvättstuga är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum. Föreningen har även ett mindre gym, beläget på Örnehufvudsgatan 1. Cykel- och barnvagnsförråd finns.
Mysig uteplats med grillmöjligheter.

Övrigt:

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!