Smakfullt renoverad villalägenhet med fantastisk uteplats & fungerande öppen spis

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Skillnadsgatan 55

4:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
6 500 000 kr
Avgift:
4 500 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
113 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Skillnadsgatan 55,
412 73 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Ståtliga stora torp som namngivit området
Ståtliga stora torp som namngivit området

Beskrivning

I omtyckta och gemytliga Örgryte/Bö finner ni denna fina bostad som har allt. Med soldränkt uteplats, sociala öppna ytor, tre fina sovrum och totalrenoverat kök är detta ett hem att trivas i! Här erbjuds genomgående utvald färgsättning, detaljer som gör skillnad och ett fantastiskt ljusflöde som sprider sig till alla rum och präglar hela bostaden. Med närhet till grönskande Delsjön och endast 10 minuter till centrala Göteborg med spårvagn är detta ett område att slå sig till ro i!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren kliver ni in i en stor och luftig hall med generös yta att inreda med avlastningsmöbel. En anslutande klädkammare bidrar till goda förvaringsmöjligheter och till vänster finner ni ett praktiskt kapprum för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är genomgående målade i en ljus färg.

Ett par steg in till höger når ni det öppna och inbjudande vardagsrummet som har ett otroligt fint ljusflöde som kommer från stora fönsterpartier. En fungerande öppen spis är en charmig detalj och en underbar plats att slå sig ner vid under de kalla månaderna när snön faller ner på utsidan. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Härifrån har ni direkt utgång till den magiska uteplatsen som erbjuder sol från morgon till kväll och genom att öppna dörren från vardagsrummet förlänger ni rummet. Här ute får loungemöbler plats och här skapas en villa-känsla med gräsmatta nedanför.

I anslutning till vardagsrummet finns en matsal som har plats för ett stort matbord med stolar för trevliga middagar med familj och vänner. Härligt ljusinsläpp från fönsterparti öppnar upp och ger rymd i rummet. Den generösa ytan ger flera möbleringsalternativ och rummet går att göra om till ett extra sovrum om behov finns.

Bostadens topprenoverade kök är platsbyggt från Nordiska kök har noga utvalda detaljer där inget har lämnats åt slumpen. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i såväl högskåp till tak som lådor. Inredningen är i en harmonisk ljus ton och går fint ihop med bänkskiva och stänkskydd i exklusiv Carrara marmor. Inredningen utgörs av fläkt från Fjäråskåpan, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror utom fläkt är från högkvalitativa Miele. Flertalet fönster bidrar till såväl ljus från två väderstreck som vädringsmöjligheter. Ett matbord med stolar från plats här inne. Golvet är en läcker detalj och går i svart/vit rutigt mönster.

En inre-hall med generösa förvaringsmöjligheter på båda sidor tar er till bostadens två andra sovrum. Det första är målat i en ljusgrå/beige kulör och är idag ett gästrum med kontorsplats. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ och går att inreda om kontor, gästrum, barnrum eller efter annat behov.

Bostadens tredje sovrum går i en mer ljusgrön ton och används idag som ett barnrum. Här ges flera möbleringsalternativ och går att inreda med säng, skrivbord, byrå samt övrigt möblemang. Ljust rum med härligt ljusinsläpp.

Längst ner i korridoren finner ni det helkaklade fräscha badrummet med terrakottafärgat klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna samt hängare för handdukar.

Innanför kapprummet finns en gästtoalett inredd med wc och handfat. Praktiskt och optimal placering i förhållande till hallen och avhängningen av ytterkläder. Här inne är väggarna målade i grått och ett litet fönster släpper in fint ljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 500 000 kr

Avgift: 4 500 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt el om 300 kWh/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 39,22%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Skillnadsgatan 55, 412 73 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 1101

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea 113 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Skillnadsgatan 55. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 4 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Trevlig villaförening på omtyckt adress med närhet till både natur och stad. Fastigheten är friköpt, det finns tvättstuga, förråd och en lokal. Tre lägenheter, samt en hyreslokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltaren är a2 revision & redovisning.
I månadsavgiften ingår VA & värme.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Ja

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2015-08-10. Energiklass F.

Renoveringar: Kommande renoveringar:
2022 Skall taket ska bytas och ersättas med solpaneler.

Genomförda renoveringar:
2016 gjordes det ett stambyte på större delen av fastigheten. Då byttes även fönsterna och nya dörrar installerades.
2016 Bergvärme installerades.
2019 Hyreslägenheten renoverades.
2021 Renovering av hela balkongen, lagade fasad samt målade sockel och putsade om muren mot gatan och ner mot källaren.

Övrigt: Fastigheten är bebyggd med fler än två bostäder vilket strider mot gällande detaljplan. Lägenheterna har enligt föreningen funnits i mer än 10 år och detta ska därför vara preskriberat.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning