Välkommen till

Kastellgatan 16B

Kastellgatan 16B
3:a Linnestaden

Fantastisk sekelskiftestrea med vackra detaljer, kakelugn & fiskbensparkett

I hjärtat av underbara Linnéstaden finner ni denna sekelskiftesdröm som har allt! Här erbjuds genomgående vackra bevarade originaldetaljer, rum i fil, smidesbalkong i sydvästläge, stora ljusa fönster samt en fungerade kakelugn. Den generösa takhöjden skapar rymd och hela bostaden präglas av stor charm där varje detalj är på rätt plats. Här bor ni med optimalt läge till stadens generösa utbud av restauranger och butiker strax utanför porten samt närhet till grönskande områden som Slottsskogen och Botaniska trädgården!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober med överskåp. Vidare kommer man till en möblerbar inre hall. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Stilrent renoverat kök från 2011 med vita släta handtagslösa luckor, mörk tunn bänkskiva och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad kyl med frys samt vinkyl. Golvet kläs av praktisk klinker och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer. Köket har lugnt gårdsläge och ett högt dubbelfönster med överljus bidrar med ljusinsläpp.

Underbart vardagsrum som präglas av fint ljusinsläpp från höga fönsterpartier med överljus och utgång till lägenhetens soliga smidesbalkong i sydväst. Balkongen har ett högt läge med utsikt över korsningen Kastellgatan/ Majorsgatan och dess vackra stenfastigheter. Vardagsrummet stoltserar med tidstypisk fiskbensparkett, fina listverk och en vacker fungerande kakelugn i vitt.

I fil med vardagsrummet med avgränsande pardörrar ligger lägenhetens största sovrum som i dagsläget används som barnrum men även passar perfekt som matsal. Även här stoltserar rummet med fiskbensparkett och fina listverk i kombination med ett generöst fönsterparti med överljus.

Det andra sovrummet är även det generöst utformat och kan inredas med dubbelsäng samt övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober med överskåp. Även här återfinns fiskbensparketten och ett dubbelfönster med överljus bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med klassiska materialval. Ljust klinkergolv kombineras med vitt kakel som bryts av med ett fondparti i mörkbrunt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en tvättmaskin (2023).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta