Milsvid utsikt över staden, balkong i högt läge & slående ljusinsläpp

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Påskbergsgatan 10

1:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 350 000 kr
Avgift:
2 601 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
39 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 10,
412 68 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På höjden i en anrik fastighet anno 1930 med lugnt och behagligt läge och vidsträckt utsikt över Göteborg finner ni denna välplanerade och charmiga etta! Bostaden erbjuder vackra bevarade 30-tals detaljer så som fiskbensparkett, generös takhöjd och fina fönsterbrädor i marmor. Från varje fönster har ni slående utsikt över staden och dess landmärken samt en balkong i högt och ljuvligt västerläge. Den optimala planlösningen bjuder in till umgänge och vardagsrummet är praktiskt uppdelat med sociala ytor och privata delar, trevligt kök för goda middagar och helkaklat badrum. Strax utanför porten har ni såväl stadens breda utbud, grönskande områden och bekvämligheter en kort promenad bort!

Bostaden disponeras enligt nedan:

Innanför den vackra porten tar ni er upp och in genom ytterdörren. Ni kliver in i en inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i flertalet garderober. Golvet kläs genomgående av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Ett par steg in når ni det underbara vardagsrummet med ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Från varje fönster har ni en magisk utsikt över staden likt en tavla. Stora fönsterpartier och balkongen öppnar upp och skapar rymd. Generös takhöjd gör att rummet känns luftigt och härligt. Balkongen är mysig och går att inreda med bord och stolar. Vardagsrummet är praktiskt utformat med en social del där soffa, tv-bänk och fåtölj får plats samt en privat del med plats för säng. Över sov-delen finner ni goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i en harmonisk mörkgrå färg.

Ljust och trevligt kök som bjuder in till goda middagar med vänner och familj. Köksinredningen är vit med grått stänkskydd ovanför bänkskivan. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor samt yta att laga mat på. Intill fönstret finns en given plats för matbord. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn samt kombinerad kyl och frys. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av grå klinker.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 350 000 kr

Avgift: 2 601 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,23955%. Andel av årsavgift är 2,23955%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Påskbergsgatan 10, 412 68 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 211/10

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 39 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 34 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av NABO. Det kan bli aktuellt att höja avgiften beroende på kostnader kopplat till el och räntor. Styrelsen kommer fatta beslut om detta med stöd av sin ekonomiska förvaltare.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder där den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-06-13. Energiprestanda 137 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.
Urval av utförda renoveringar:
1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte.
2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum.
2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil.
2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården.
2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum.
I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes.
2015 utfördes även en OVK-besktining där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen. Nya fläktar på taken har installerats. Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade.
2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.
2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats. Ny portanläggning är installerad. Utförd spolning.
2019 Nybyggnation av balkonger samt underhåll (tätning/listbyte) av balkongdörrar som vetter ut mot Liseberg.
2021 installerades nya entréportar i båda uppgångarna samt en mindre upprustning efter OVK.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Basutbud av Tv ingår i avgiften. Föreningen har gruppavtalsrabatt gällande bredband.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1030kr/mån att hyra en plats. Kösystem tillämpas och just nu är det kö.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. En tvättstuga per trapphus samt barnvagnsrum på entréplan och cykelförråd på innergården. Finns också gemensamt rum för hushållssopor och källsortering.
Gemensam innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.
Det är endast tillåtet att använda sig av elgrill på balkongerna.
Styrelsen tillåter inte i dagsläget att man upplåter sin lägenhet för korttidsuthyrning. För att bli godkänd som medlem ska man själv bo i lägenheten.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning