Välkommen till

Iskällareliden 15A

Iskällareliden 15A
2:a Örgryte / Torp

Drömtvåa med bevarad femtiotalscharm - Solig balkong och lummig utsikt

I omtyckta och populära Iskällareliden, två ljuvliga rum och kök behagligt beläget på våning två och med hästhagen och skogsbryn som utsikts-vy. Bostaden erbjuder väl tilltagna rum med flera fint bevarade originaldetaljer, vardagsrum med utgång till balkongen, trivsamt kök med matplats invid fönstret, generöst sovrum med klädkammare och ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Här bor man med ett underbart läge i Örgryte, centralt men ändå lugnt och närhet till såväl innerstan som grönområden. Bostadsrättsföreningen Delsjövägen ligger vackert beläget precis i skogsbrynet till Delsjöns naturvårdsområde och föreningens hus som byggdes mellan 1946 och 1948 enligt ritningar av C. Björkegren är en del av Göteborgs Stads bevarandeprogram. Fasaderna är i gult tegel och de små åttakantiga fönstren i anslutning till trapphusen utgör tillsammans med burspråken och de glasade, krysspröjsade entrédörrarna karaktäristiska inslag. Bebyggelsen anpassades till Delsjöbäckens fåra och gården Lilla Torp med sin vackra allé fick ligga kvar. Gårdens huvudbyggnad revs 1968 men i övrigt är bebyggelsen välbevarad. Det är grönt mellan föreningens hus och förutom en härlig utemiljö har föreningen även samlingslokal, bastu, snickeriverkstad, målarrum, gästlägenhet och flera tvättstugor.

Närservicen är god och inom några minuters gångavstånd ligger Bö Centrum med bland annat Tempo och blomsteraffär. I området hittar man även Göteborgs Tennisklubbs stora träningsanläggning och ett Nordic Wellness gym. Ett par stenkast bort finns Skatås motionsmöjligheter.

Kommunikationerna är utmärkta och från Töpelsgatans spårvagnshållplats, bara ett par hundra meter från lägenheten, tar man sig snabbt och enkelt till Liseberg, Korsvägen, Avenyn och Brunnsparken. Utmed Iskällareliden är det gratis parkering, och det brukar sällan vara något problem att hitta en ledig plats.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Ett par trappor upp välkomnas vi in i en precis lagom stor hall. Plats för ytterkläder och skor samt originalgarderob i klädkammaren intill. Köket nås direkt till höger.

Golv: Stavbensparkett i original.
Väggar: Målade vita.

Kök
Klassiskt kök från Marbodal med ljusa skåpsluckor, vitt kakel och laminatbänkskiva. Bra och genomtänkta arbetsytor och förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll, köksfläkt, ugn och mikro i ergonomisk höjd och kyl samt frys. Plats för ett köksbord för fyra personer intill fönstret.

Golv: Laminatgolv.
Väggar: Målade vita.

Sällskapsrum
Väl tilltaget vardagsrum med stora fönster och access mot bostadens ljuvliga balkong. Vardagsrummet är stort och lämnar flertalet möbleringsalternativ, plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord.

Golv: Fiskbensparkett i original.
Väggar: Målade vita.

Balkong
Belägen mot söder mot grönskan och hästhagen. Plats för sittplatser, vänner och växter.

Sovrum
Över hallen nås sovrummet. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Läshörna och byrå eller skrivbord. Mycket förvaringsmöjligheter lämnas via två generösa originalgarderober.

Golv: Fiskbensparkett i original.
Väggar: Målade vita.

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Helkaklade väggar i ljus kulör och golv belagt med klinker. Utrustat med wc, handfat och spegel, vägghängt badrumsskåp, handdukstork, dusch och tvättmaskin (2022).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta