Välkommen till

Falkenbergsgatan 9A

2:a Johanneberg / Fredriksdal

tidlös femtiotalspärla ljust genomgångsläge & västerbalkong

En tidlös 50-talspärla med fina bevarade detaljer, ytterst trevliga kvadratmeter, västervänd balkong och stora gräsytor mellan husen. Genomgående planlösning och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Generöst tilltaget vardagsrum, fint kök, rymligt sovrum, gott om förvaring och helkaklat badrum med dusch.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

I Brf Göteborgshus nr 13 finner man hög trivselfaktor bland de boende. Välplanerade bostäder, en underbar gemensam park och flertalet gemensamhetsutrymmen som tex relaxavdelning med bastu, festlokal och biljardrum.

Kvarteret Ruskens hus började uppföras år 1948, ritade av arkitekter från Svenska Riksbyggens eget arkitektkontor. Kvarteret består av en relativt lång vinklad länga samt fem lamellhus grupperade kring ett halvslutet gårdsrum. Husen är av sten i tre våningar med gula tegelfasader. Karaktäristiska drag är valmade sadeltak täckta med enkupigt rött tegel, glasade entrédörrar med utskjutande tegelomfattningar samt utanpåliggande balkonger med täta räcken av korrugerad plåt.

Omgivningarna har allt man kan önska. Behövliga bekvämligheter finns på gångavstånd, Nordic Wellnes, Willys och Ica Maxi, flertalet fik och restauranger.

Förutom grönskan runtomkring bor ni även med lagom promenadavstånd till Safjällets naturreservat för rekreation och motion. Bra kommunikationer med stombuss 19 från Sörgårdsskolan och spårvagnarna nummer 2 och 4 med hållplats Elisedal. Bekväma avstånd till hela stadens utbud av nöjen, kultur och shopping.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
En trappa upp välkomnas vi in i hallen. Plats för avhängning och skor intill entrén och generösa förvaringsmöjligheter erbjuds via en originalgarderob och en väl tilltagen klädkammare.

Golv: Stavbensparkett i original.
Väggar: Målade vita.

Sällskapsrum
Stort härligt rum med gott om plats som lämnar flertalet möbleringsalternativ, plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord. Härifrån nås även bostadens ljuvliga balkong.

Golv: Fiskbensparkett i original.
Väggar: Målade vita (2020).

Balkong
Västervänd med vy över parken och sol från lunch till kväll.

Kök
Helt ljuvligt originalkök med vita skåpsluckor som renoverades under 90-talet och vitt kakel. Bra och genomtänkta arbetsytor och förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av: Spis/ugn, kolfilterfläkt och kyl samt frys. Plats för ett köksbord för fyra personer intill fönstret.

Golv: Ljust laminatgolv.
Väggar: Målade vita (2020).

Sovrum
Sovrum lugnt beläget mot parken och med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Läshörna eller skrivbord samt förvaringsmöbler om så önskas.

Golv: Ekparkett (2012).
Väggar: Målade vita (2020).

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen och renoverades i föreningens regi i samband med stambytet. Helkaklade väggar i vitt och golv belagt med klinker. Utrustat med wc, handfat och spegelskåp, vägghängt badrumsskåp, dusch och förberett för tvättmaskin.

Ekonomi
Bostad
Förening

Karta