Välkommen till

Falkenbergsgatan 9C

Falkenbergsgatan 9C
2:a Johanneberg / Fredriksdal

Bevarad originalcharm & ljuvlig västerbalkong

Välkomna till denna härliga funkistvåa med bevarad originalcharm och gavelläge näst högst upp i huset vilket ger ett fint ljusinsläpp från tre väderstreck. Trivsamma sociala ytor med vardagsrum och kök som inbjuder till umgänge, harmoniskt sovrum med bra förvaring samt helkaklat badrum. Ljuvlig balkong i eftertraktat västerläge med grönskande omgivningar. Här bor ni med närhet till alla bekvämligheter och kommunikatorer som tar er enkelt och snabbt runt staden. Välskött och omtyckt förening!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en rymlig och ljus hall med fint parkettgolv och vitmålade väggar. Till vänster finner ni gott om plats för avhängning av ytterkläder alternativt en avlastningsmöbel och till höger har ni en skjutdörrsgarderob för ytterligare förvaring. Härifrån nås även en stor klädkammare.

Det härliga vardagsrummet präglas av underbart ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och vacker fiskbensparkett pryder golvet. Två detaljer som sätter stor charm på rummet. Den generösa storleken gör att flera möbleringsalternativ erbjuds och här finns plats för såväl soffgrupp, tv-bänk, matbord samt övrigt möblemang. Väggarna är målade i en behaglig gråbeige nyans. Från vardagsrummet når ni den ljuvliga balkongen i väster som med sitt höga och fria läge är insynsskyddad och har grönskande omgivningar.

Stilrent kök med vit köksinredning, härligt ljusinsläpp och kvalitativa vitvaror. Den gråsvarta bänkskivan bryts av med stänkskydd i ljusgrått kakel. Här erbjuds goda ytor att laga mat och baka på samt generösa förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen utgörs av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i en harmonisk grön färg och även garderobsdörrarna är målade i samma färg vilket skapar en enhetlig känsla. Ett stort fönster släpper in fint ljus som öppnar upp och skapar rymd.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och väggar med vitt kakel tillsammans med fondvägg i ljusgrått. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och ljusinsläpp.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg Fredriksdal


Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta