Välkommen till

Hjulmakaregatan 18A

Hjulmakaregatan 18A
1:a Johanneberg

Kvadratsmart etta med en stor dos charm i Johannebergs villastad

I Johannebergs lummiga villastad finner ni denna mysiga etta om 31 kvm med yteffektiv planlösning, rikligt ljusinsläpp och fantastiskt läge! Lägenheten är totalrenoverad 2017 med fina materialval som kombineras med bevarade originaldetaljer såsom trägolv och vacker kakelugn som påminner om husets anor från 1895. Här bor man i en grön och rofylld oas mitt i stan vilket gör att man kan ta del av stadens puls och samtidigt njuta av lugnet i egen trädgård.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren kommer man direkt in i köket och här finns plats för fri avhängning av ytterkläderna. Lägenheten har genomgående slipat trägolv som är behandlat med vitpigmenterad mattlack tillsammans med vitmålade väggar som ger en bra bas. Strömbrytare och eluttag i svart blir en modern kontrast.

Platsbyggt kök i shakerstil med vita luckor samt bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor. Infälld vask och blandare i krom från Hans Grohe. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll från Cylinda, kolfilterfläkt från Thermex, inbyggd varmluftsugn från Siemens, integrerad diskmaskin från Bosch samt kyl med frys från Siemens. Samtliga vitvaror installerades 2017 i samband med att köket renoverades. Ett spröjsat fönster som vetter mot gården ger fint ljusinsläpp och bjuder även på grönskande utsikt. Invid fönstret ryms en matplats för två personer.

Ljust och lättmöblerat allrum med plats för såväl sällskapsdel som sovdel. Här finns även förvaringsmöjligheter i form av tre garderober. Den vita vackra kakelugnen är inte i bruk men är en fin estetisk detalj som med några tända blockljus även bidrar med förhöjd stämningsfaktor. Ett stort fönsterparti släpper in rikligt med ljus vilket skapar en härlig atmosfär.

Badrummet är även det renoverat 2017 med välvalda klassiska materialval. Golvet kläs av schackrutigt matt 15x15 klinker med svart ram och väggarna har vitt matt 15x15 kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och är inrett med wc, handfatskommod, spegel samt dusch.

I Johanneberg bor man i en rogivande stadsdel där härliga grönområden mixas med kvarterskrogar, trevliga kaféer och mysiga butiker. Kort gångavstånd in till stan som erbjuder allt man kan önska och för den som studerar ligger både Chalmers och Humanisten på nära håll. I direkt närhet ligger populära Ölstugan Tullen, Mossens idrottsplats och Fysiken. Goda kommunikationer med buss som trafikerar området.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta