Ljus & hemtrevlig bostad högst upp i huset

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beryllgatan 6

2:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
1 895 000 kr
Avgift:
3 336 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
48,7 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1968-1969
Adress:
Beryllgatan 6,
426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Välkomna till omtyckta Tynnered och denna ljusa bostad. Här erbjuds genomgående fina ytskikt, optimal planlösning samt underbar balkong i soligt läge. Bostaden har ett mysigt kök, socialt vardagsrum, harmoniskt sovrum samt helkaklat badrum. Tack vare den generösa storleken på samtliga rum erbjuds flera möbleringsalternativ efter behov. Strax utanför porten har ni bekvämligheter och närhet till kommunikationer som tar er runt staden på ett enkelt och smidigt sätt.

Bostaden disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus och inbjudande hall. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i en stor klädkammare. Väggarna är målade i vitt (2020) och golvet är praktisk klinker.

Ett par steg in möter ni det sociala och trevliga vardagsrummet. Här erbjuds flertalet möbleringsalternativ med såväl soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Väggarna målades om 2020 i en ljusgrå ton. Från vardagsrummet når ni bostadens mysiga balkong som med sitt höga fria läge skapar ett lugn.

I anslutning till vardagsrummet finner ni det harmoniska sovrummet med väggar målade i en dov blå kulör och med ett fönster som bidrar till fint ljusinsläpp. Här inne får ni plats med säng, byrå samt skrivbord.

Ljust kök med vit köksinredning och vitt stänkskydd. De öppna lyckorna skapar karaktär och charm. Här ges goda förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Intill fönstret finns en given plats för matbordet. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spis med ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin (2022).

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, badkar med handdusch, spegelskåp samt handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 895 000 kr

Avgift: 3 336 kr/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,1578%. Andel av årsavgift är 0,1578%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 415 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 160 kr/månadVatten/avlopp: 110 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Beryllgatan 6, 426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968-1969

Lägenhetsnummer: 177/1304

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 48,7 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 444 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening fördelad på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-09-06). Föreningen har brutet räkenskapsår så eventuella beslut brukar tas i april/maj.
I avgiften ingår värme, kallvatten och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2021-05-17. Energiprestanda 73 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2021. Diskussion kring utbyggnad av balkonger samt att bygga laddstationer till p-platserna men inget beslut taget (2022-09-06)
De närmsta åren beräknas vara ganska lugna. Ca 2024/2025 planeras renovering av tvättstugor.

Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder. Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering
2020-2021 Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs. Samma år har man även lagat trasig betong i fasaderna, utfört ny energideklaration samt bytt viss tvättstugeutrustning.

TV och bredband: Tv via Tele2, grundutbud ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så man väljer själv leverantör, det finns ca 16 att välja på via fibernätet.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flera tvättstugor, två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekstuga, vävstuga och cykelförråd. Det finns även sex miljöhus för källsortering samt grovsoprum.
Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen. Föreningen har även 55 odlingslotter som hyrs ut årsvis mot en ringa ersättning, i november varje år tecknas nya avtal.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning