Välkommen till

Föreningsgatan 3B

Föreningsgatan 3B
2:a Vasastaden

Smakfull citytvåa med stor och soldränkt uteplats

I lugna vasakvarter ligger denna ljusa bostad med fantastisk uteplats. Den stora grönskande uteplatsen har plats för vänner och familj och erbjuder många timmar sol med sitt underbara söderläge. Bostaden har genomgående fina ytskikt, sociala ytor som bjuder in till umgänge, harmoniskt sovrum, nyrenoverat helkaklat badrum samt trevligt kök. På Föreningsgatan bor man i ett lugnt område som gränsar till Linné, Vasastaden och Annedal. Vill ni koppla av är natursköna Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen självklara val. Vill ni istället stilla shoppingbegäret eller äta på trevliga restauranger så finns det oändliga valmöjligheter åt alla väderstreck. Goda kommunikationer med 2:ans spårvagn strax utanför porten.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Bostaden har genomgående parkett från Kährs i Ek Rime med ultramatt lack. Väggarna i hallen är målade i Jotuns färg Skumring som är en ljusgrå ton. I taken sitter infällda spotlights.

Socialt vardagsrum med mycket rymd som erbjuder flera möbleringsalternativ med soffgrupp, matbord samt övrig inredning. Väggarna är målade i Jotuns färg Skumring som är en ljusgrå ton. De stora fönsterpartierna bidrar till ett fint ljusflöde och härifrån når man bostadens stora uteplats som är en underbar oas. Den väl tilltagna uteplatsen kan inredas med flera olika sittgrupper, odlingslådor och härliga växter. En privat oas med en grönskande häck, japanskt körsbärsträd och blommande syréner.

Härligt kök med grönskande utsikt och stora fönsterpartier i vinkel som bidrar till en luftig känsla. Köket har köksinredning i vitt från Vedum som kombineras med nya bänkytor och stänkskydd i mörkgrå laminat. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Electrolux, 2022), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Electrolux, 2022), fläkt (Bosch), inbyggnadsmikro (Bosch), diskmaskin (Cylinda) samt kyl med frys (Samsung). I köket ryms en matplats för minst fyra personer. Väggarna i köket är målade i Jotuns färg Morgondis som har en ljus neutral grå ton.

Harmoniskt sovrum som är målat i en behaglig beige ton. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i sex garderober längs ena väggen. Väggarna i sovrummet är målade i Jotuns färg Present som har en dämpad greige ton. Ett stort fönster med utsikt mot grönska.

Stilrent badrum som är renoverat 2022 med klinker och kakel i ljusgråa toner. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med rundade vikväggar i klarglas samt både handdusch och taksil. Badrummet har behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights. Här är det också förberett för tvättmaskin! Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta