Generös citylägenhet med högt läge, söderbalkong & panoramautsikt

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vädursgatan 4B

3:a alt. 4:a Gårda

Kortfakta

Pris/Bud:
5 190 000 kr
Avgift:
4 662 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
87 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
2007
Adress:
Vädursgatan 4B,
412 50 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria
Drönarbild Lorensberg
Drönarbild Lorensberg
Rosencaféet
Rosencaféet

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna välplanerade trea som har fönster i två väderstreck med utsikt mot himmel och grönska samt söderbalkong med panoramautsikt. Genomgående hög standard och kvalitativ utrustning. Generösa sällskapsytor med utgång till balkongen, stort kök med köksö, två rymliga sovrum, badrum med tvättsektion samt goda förvaringsmöjligheter. Lägenhetens planlösning kan göras om så man får ett extra sovrum. Perfekt citylägenhet för barnfamiljen eller paret som vill ha ett hemmakontor!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob och ett förråd. Lägenheten har genomgående klassiska materialval med ekparkett och vitmålade väggar som ger ett enhetligt intryck.

Generösa, ljusa och luftiga sällskapsytor som kan inredas med soffa och matsalsbord. En del av vardagsrummet kan delas av för att skapa ett extra sovrum. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt utgång till en söderbalkong i högt läge med panoramautsikt. Balkongen är utrustad med en markis som styrs via en fjärrkontroll, härlig infravärme och på golvet ligger plattor i akaciaträ.

Köket har köksinredning i vitt som kombineras med arbetsytor i svart granit och stänkskydd i gråsvart glasmosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin, vinkyl samt kyl med frys. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. En centralt placerad köksö skapar en social planlösning. Härligt gavelläge med ljusinsläpp från stora fönster.

Lägenheten har två sovrum i bra storlek med fint ljusinsläpp. Det största sovrummet har en walk-in-closet med ljusgrå heltäckningsmatta. Det andra rummet ligger precis intill och passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Stilrent badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med fondparti i mörkgrå mosaik. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork, inbyggd hårfön samt duschhörna med vikväggar i glas. Här finns även en tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare samt förvaringsskåp. I taket sitter infällda spotlights.

Gårda är en mysig stadsdel med en mix av äldre och nyare bebyggelse som är beläget längs med Mölndalsån. Här bor man med omedelbar närhet till evenemangsstråket med Ullevi, Scandinavium, Bergakungen, Valhallabadet och Liseberg. På behagligt gångavstånd ligger Avenyn och hela Göteborgs centrum med stort utbud av affärer och restauranger. I närområdet ligger även Ica Focus som är av stans mest välsorterade matbutiker samt flera träningsanläggningar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 190 000 kr

Avgift: 4 662 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,05749%. Andel av årsavgift är 1,05749%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 505 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 360 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vädursgatan 4B, 412 50 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2007

Lägenhetsnummer: 271/1501

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum. Boarea 87 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Gårda Terrass. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 87 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Gårda Terrass äger fastigheten Gårda 20:9 med adress Vädursgatan 2 och 4 som bebyggdes 2007. Föreningen består av 87 bostadsrätter med en sammanlagd area på 8 465 kvm. Bostadshusen ligger med ett bra läge mitt i centrala Gårda med garage i källaren.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött förening. Den ekonomiska förvaltning administreras av Riksbyggen. Föreningen har visat goda resultat varje år sedan starten vilket gjorde att man vid årsskiftet 2012/2013 kunde sänka månadsavgiften med hela 15 % samtidigt som man extraamorterade på lånen. Avgifterna har varit oförändrade sen dess och föreningen har totalt amorterat 22 miljoner över tid. Ett av föreningens lån på ca 24 miljoner ska omförhandlas 2022-09-30. Föreningen håller koll på rådande läge med ökade kostnader för el och stigande räntenivåer, beslut om avgiftsförändringar kommer ske först efter årsskiftet (2022-09-28).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget för medlemmarna ingår i fastighetsförsäkringen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2020-11-10. Energiprestanda 70 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2051, planen uppdateras årligen.
Inga större nyinvesteringar är planerade inom den närmsta framtiden.
Urval av utförda renoveringar:
2012 utfördes en energideklaration samt uppförande av en underhållsplan.
2013 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) samt besiktning av fasad.
2014 utförde JM vissa åtgärder av fasaden.
2017/2018 bytte JM den enstegstätade putsade fasaden och fasadens funktion har säkerställts under lång tid framöver.
2018/2019 byttes samtliga lampor till LED i trapphus och garage samt även gårdsbelysningen.
2019 installerades nya porttelefoner, laddstolpar i garaget samt omålning av cykelförråd utfördes.
2020 utfördes brandskyddskontroll och energideklaration.
2022 utfördes garagerenovering som omfattade lagning av skador samt ny ytbeläggning på hela garagegolvet.

TV och bredband: Tv via Tele2 samt iTUX. Fiberbredband via iTUX med hastighet upp till 1000 Mbit.

Parkering: Garage under fastigheten som nås via hiss. Föreningen förfogar över 42 garageplatser och 5 MC-platser i garage. Garageplats kan hyras för cirka 1 100kr/månad och MC-plats för cirka 300kr/månad. Till platserna är det lång kö.

Man kan även hyra garageplats av Wallenstam i samma garage. Kostnad för garageplats via Wallenstam är cirka 2 000kr/månad.

Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats i parkeringshuset på Tomtegatan genom Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag för cirka 900kr/månad.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en cykel- och barnvagnsrum. Det finns även en trevlig gästlägenhet för fyra personer belägen på Vädursgatan 2A som kan hyras för 300kr/natt.
Grönskande och rofylld innergård.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

För mer information se föreningens hemsida: garda-terrass.bostadsratterna.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
Området innehåller såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse.

Stadsdelen är med sitt strategiska läge ett populärt område. I de egna kvarteren och i grannområdena finns ett utmärkt serviceutbud. I Focus-huset finns mataffär, butiker och matställen.
Flera träningsställen ligger på nära avstånd. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Kommunikationerna i området är mycket goda. Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation samt Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. För den bilburne finns bra parkeringsmöjligheter.

Området har gott om föreningar inom kultur och idrott som riktar sig till alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll.

Gröna oaser finner man i de prunkande innergårdar som hör till många av bostadshusen. Längs åarna löper fina promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet. Näckrosdammen och Trädgårdsföreningen är exempel på vackra parker i närheten av Gårda.

Gårda inbjuder till ett behagligt boende i nydanande Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning