Välkommen till

Gyllenkrooksgatan 5

3:a Johanneberg

Ljus funkistrea med perfekt läge

I en vacker tegelfastighet anno 1937 med underbart läge i populära Johanneberg finner ni denna luftiga funkistrea som badar i ljus tack vare stora fönsterpartier och det höga läget i huset. Lägenheten är renoverad under 2020 och i sann funkisanda erbjuds en genomtänkt planlösning med generösa sällskapsytor, stort härligt kök, två bra sovrum och väldigt goda förvaringsmöjligheter. Underbar balkong belägen mot den lugna innergården. Lugnt läge mitt i stan med närhet till allt du kan tänkas behöva och Carlanderska parken precis utanför dörren.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i sex garderober. Golvet kläs av trestavsparkett i ek och väggarna är målade i en ljus ton.

Vardagsrummet är generöst utformat och erbjuder härliga sällskapsytor där man kan samla familj och vänner. Här finns gott om plats för en soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Golvet kläs av trestavsparkett i ek och väggarna är målade i en ljus fin beige ton. Underbart ljusinsläpp från ett stort fönsterparti.

Det stora och välplanerade köket har utrymme för en större matplats och fint ljusinsläpp från två fönsterpartier. Köket som renoverades 2020 har köksinredning i vitt med handtagslösa luckor, bänkskiva i valnöt och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av extra bred induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd kombinerad ugn/mikro, integrerad diskmaskin, integrerad kyl i fullhöjd samt integrerad frys. Exklusiva vitvaror från Siemens förutom frysen som är från Ikea. Ljust laminatgolv och målade väggar i sandfärgad ton.

Lägenheten har två sovrum som är rofyllt belägna mot den lugna gården och ligger i anslutning till varandra. Det största sovrummet har utgång till lägenhetens härliga gårdsbalkong. Sovrummet har plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i garderober. Golvet kläs av enstavsparkett i ek och väggarna är målade i en gråbeige ton.

Det andra sovrummet passar även perfekt som kontor. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Golvet kläs av enstavsparkett i ek och väggarna är målade i en ljus ton.

Stilrent renoverat badrum från 2020 med ljusgrå klinker och kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, badrumsmöbler från INR, stiliga handdukstorkar från INR, dusch med glasväggar, blandare från Tapwell samt tvättmaskin från Electrolux. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta