Välkommen till

Kungshöjdsgatan 11B

Kungshöjdsgatan 11B
4,5:a Kungshöjd

Generös sekelsiftesvåning med enastående utsikt högst upp på Kungshöjd

Högst upp på kungliga höjder i en pampig borgfastighet anno 1907 finner ni denna väl tilltagna våning om ca 165 kvm med takhöjd om ca 3,10 meter, stort ljusinsläpp samt bevarade originalsnickerier. Här bor man fritt och insynsskyddat med vidsträckt utsikt och solig balkong i söderläge. Våningen erbjuder spatiösa rum, serveringsgång, jungfrukammare, egen tvättstuga, badrum samt gäst-wc. Här uppe på höjden är tystnaden total och stadens puls känns avlägsen, samtidigt som man kan njuta av vidsträckt utsikt över staden och Göteborgs hamninlopp!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en stor hall och redan här slås man av våningens rymd och djup tack vare takhöjden och att man kan blicka ut genom flera rum i fil. Här finns gott om plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en generös platsbyggd garderob. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och behandlad 2008 och väggarna är målade i en ljus ton.

Till höger från hallen nås en serveringsgång som leder vidare till köket. Det stora köket har köksinredning i björkfanér som kombineras med bänkytor i valnöt och stänkskydd i ljust kakel. Vitvarorna utgörs av glaskeramikhäll (Whirlpool, 2011), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Küpperbusch), kolfilterfläkt (Smeg, 2011), inbyggnadsmikro (Samsung, 2022), integrerad diskmaskin (Siemens, 2008) samt integrerad kyl med frys (Küpperbusch). Golvet kläs av vitmålat plankgolv och väggarna är målade i en ljus ton tillsammans med vitmålad pärlspont och en randig fondtapet på väggen mot tvättstuga. Invid fönstret som har lugnt läge mot innergården har matplatsen sin naturliga placering.

I anslutning till köket finns en charmigt runt rum som är inrett som tvättstuga och har behaglig golvvärme. Här finns en arbetsbänk med vask samt kombinerad tvättmaskin/ torktumlare (LG ThinQ, 2023).

På andra sidan om köket ligger bostadens minsta sovrum som tidigare var en jungfrukammare. Detta rum passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum och har ett lugnt gårdsläge. Golvet kläs av vitmålat plankgolv och väggarna är målade i en ljus ton.

Via serveringsgången tar vi oss vidare till vardagsrummet som är hemmets hjärta. Rummet har en otrolig rymd med ljusinsläpp från höga fönster och härifrån nås våningens härliga balkong i söderläge som bjuder på många soltimmar och vidsträckt utsikt. Rummet inbjuder till såväl mysiga familjekvällar som större sociala tillställningar. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och behandlad 2008 och väggarna är målade i en ljus ton. Vackra pardörrar pryder två av dörröppningarna.

Till vänster om vardagsrummet ligger ett generöst tornrum som i dagsläget används som matsal. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och behandlad 2008 och väggarna är målade i en ljus ton. Fönster i två väderstreck bidrar med ljusinsläpp och fantastisk utsikt.

I fil med vardagsrummet ligger ytterligare ett generöst rum som i dagsläget är inrett som arbetsrum. Golvet kläs av ekparkett som är slipad och behandlad 2008 och väggarna är målade i en ljus ton. Även här får rummet rikligt med ljus från ett stort fönsterparti i insynsskyddat läge med vidsträckt utsikt.

Vidare kommer man till master bedroom som kan inredas med dubbelsäng och har goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av vitmålat plankgolv och väggarna är målade i en ljus ton. Stort fönster med lugnt gårdsläge.

Våningens badrum är renoverat 2006 och har ljusgrå klinker med golvvärme samt helkaklade väggar i vitt med dekor. Inredningen består av wc, kommod med dubbla handfat samt duschhörna.

Från hallen nås till sist en gäst-wc som också renoverades 2006. Mörkgrå klinker med golvvärme och ljust kakel. Inredningen består av wc och handfat.

På Kungshöjdsgatan bor ni med absolut toppläge på Kungshöjd och i ett område med ytterst lite biltrafik. Framför den höga borgfastigheten breder innerstaden ut sig. Dessa vackra sekelskifteskvarter, fyllda av kultur- och militärhistoria, är både fridfulla och gröna med flera parker och utsiktsplatser. Trots detta är man bara ett par minuter från folklivet på Magasinsgatan med sina trendiga butiker, caféer och restauranger samt har närhet till Avenyn, Linnéstaden och Haga. Det är även nära till Södra Älvstranden som är ett område under stor utveckling där det kommer hända mycket under flera år framöver.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kungshöjd
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över staden och hamninloppet.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta