Funkischarm & eftertraktat balkongläge med vidsträckt utsikt

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Palmstedtsgatan 3B

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 490 000 kr
Avgift:
3 757 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Palmstedtsgatan 3B,
412 58 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Direkt närhet till Chalmers
Direkt närhet till Chalmers
Underbara Näckrosdammen
Underbara Näckrosdammen
Fantastisk stenugnsbakad pizza på BOV!
Fantastisk stenugnsbakad pizza på BOV!
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

I ett tidstypiskt funkishus vid grönskande Johannebergsparken finner ni denna välplanerade tvåa som tack vare sitt höga läge i huset är insynsskyddad och har fantastisk utsikt. Generös takhöjd tillsammans med stora fönster i två väderstreck ger ett fint ljusflöde och lägenhetens balkong i västerläge bjuder på många soltimmar och grönskande omgivning. Väl tilltagna sällskapsytor med fungerande öppen spis som ger en hög mysfaktor och värme under årets kallare månader.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av parkett och väggarna har vitmålad tapet.

Köket renoverades delvis 2009 och har köksinredning i vitt från Myresjö, bänkytor i rostfritt och trälaminat samt grått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn (Bosch, 2009), frånluftsfläkt (Franke, 2009), diskmaskin (Electrolux, 2012) samt kyl med frys (Samsung, 2009). Ljust brädgolv i furu och väggarna har vitmålad tapet med en fondvägg i beigemålad pärlspont. I köket ryms en mindre matplats för fyra personer. Ljusinsläpp från ett fönster i insynsskyddat och fritt läge med fin utsikt.

Vidare in i bostaden kommer man till väl tilltagna sällskapsytor som kan möbleras med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Rummet präglas av ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, vacker fiskbensparkett och den eldningsbara öppna spisen som både är en fin inredningsdetalj och stämningshöjare.

Rofyllt sovrum med insynsskyddat läge, fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och utgång till balkongen. Balkongen har ett utsiktsläge utöver det vanliga samt härlig eftermiddagssol från ca 14 fram till solnedgång. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i garderober. Golvet kläs av brädgolv i original och väggarna är målade i en mörk beige nyans.

Till sist erbjuds ett badrum med helkaklade väggar i vitt med ljusblå bård och grå våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, vägghängt skåp, handdukstork samt badkar.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral samt goda kommunikationer. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 490 000 kr

Avgift: 3 757 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och IP-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,499%. Andel av årsavgift är 1,49843%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Palmstedtsgatan 3B, 412 58 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 3031/1401

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång och ett källarförråd som är beläget i uppgång A.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Palmen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 59 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Palmen ligger i hjärtat av Johanneberg med adress Palmstedtsgatan 3. Föreningen förvärvade fastigheten Johanneberg 27:1 år 2005. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 022 m², varav 3 854 m² utgör lägenhetsyta och 168 m² utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. Styrelsens ståndpunkt är att deras beslut ska grunda sig på långsiktighet, trygghet och riskspridning. Två av föreningens lån ska omförhandlas 2022 och vid omförhandlingen planeras en extra engångsamortering hos SBAB. På grund av de ökande räntorna planerar föreningen en avgiftshöjning. I dagsläget är det inte bestämt när och med hur mycket, beslut tas när budgeten för 2023 är klar (2022-09-12).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-11-13. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2071. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2024 Planeras sotning och underhåll av garageportar.
Utfört underhåll:
2022 Målning och kontroll takplåt samt installation av ladduttag på alla parkeringsplatser.
2021 Utfördes Obligatorisk ventilationskontroll (OVK), byte av frånluftsfläktar samt renovering av nedre delen av söderfasaden.
2020 Mindre balkongunderhåll samt underhåll av fasadfogar.
2019 Trapphusrenovering, energideklaration, byte av entrépartier.
2018 Ventilation och sotning.
2016-2017 Tvättstuga.
2015-2019 Sopsug.
2015 Obligatorisk ventilationskontroll, renovering garageportar, balkongdörrar i trapphusen, spolning av avloppstammar.
2015-2016 Fjärrvärmeanläggning
2014 Sotning.
2013 Hissar.
2011 Nya porttelefoner.
2010 Takunderhåll och renovering av mur vid parkering.
2009 Passagesystem - Läsare för låsbrickor installerade i alla entréer och soprum.
2008-2009 Fasadarbeten och nya balkonger.
1991 byttes el-stigar och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma tid tilläggsisolerades fasad och samtliga fönster byttes i fastigheten, även hissen byttes ut.

TV och bredband: Digital-tv, fiberbredband och IP-telefoni via Telenor ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen äger 17 parkeringsplatser och 8 garageplatser som ligger skyddade för förbipasserande på husets baksida. Kostnad för parkering är 705 kr/mån och garage 1 484 kr/mån. Platserna hyrs endast ut till medlemmar i föreningen. Möjlighet för elbilsladdning finns på alla platser, kommer sättas i drift i september 2022. I dagsläget är det kö till både parkering och garage.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två gemensamma tvättrum med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum i varje.
Låst cykelförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning