Välkommen till

Palmstedtsgatan 3B

Palmstedtsgatan 3B
2:a Johanneberg

Funkischarm & eftertraktat balkongläge med vidsträckt utsikt

I ett tidstypiskt funkishus vid grönskande Johannebergsparken finner ni denna välplanerade tvåa som tack vare sitt höga läge i huset är insynsskyddad och har fantastisk utsikt. Generös takhöjd tillsammans med stora fönster i två väderstreck ger ett fint ljusflöde och lägenhetens balkong i västerläge bjuder på många soltimmar och grönskande omgivning. Väl tilltagna sällskapsytor med fungerande öppen spis som ger en hög mysfaktor och värme under årets kallare månader.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av parkett och väggarna har vitmålad tapet.

Köket renoverades delvis 2009 och har köksinredning i vitt från Myresjö, bänkytor i rostfritt och trälaminat samt grått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn (Bosch, 2009), frånluftsfläkt (Franke, 2009), diskmaskin (Electrolux, 2012) samt kyl med frys (Samsung, 2009). Ljust brädgolv i furu och väggarna har vitmålad tapet med en fondvägg i beigemålad pärlspont. I köket ryms en mindre matplats för fyra personer. Ljusinsläpp från ett fönster i insynsskyddat och fritt läge med fin utsikt.

Vidare in i bostaden kommer man till väl tilltagna sällskapsytor som kan möbleras med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Rummet präglas av ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, vacker fiskbensparkett och den eldningsbara öppna spisen som både är en fin inredningsdetalj och stämningshöjare.

Rofyllt sovrum med insynsskyddat läge, fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och utgång till balkongen. Balkongen har ett utsiktsläge utöver det vanliga samt härlig eftermiddagssol från ca 14 fram till solnedgång. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i garderober. Golvet kläs av brädgolv i original och väggarna är målade i en mörk beige nyans.

Till sist erbjuds ett badrum med helkaklade väggar i vitt med ljusblå bård och grå våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, vägghängt skåp, handdukstork samt badkar.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral samt goda kommunikationer. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta