Utsiktsläge med balkong mot hamninloppet

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Karlatornet, Lodjursstråket 1 - Vån 36

2:a Karlatornet

Kortfakta

Pris/Bud:
4 690 000 kr
Avgift:
3 793 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
48,5 kvm
Våning:
36/73, hiss
Byggår:
2023
Adress:
Karlatornet,
Lodjursstråket 1 - Vån 36,
41756 Göteborg
karlastaden
karlastaden
Exempelbild kök
Exempelbild kök
Exempelbild sovrum
Exempelbild sovrum
Exempelbild badrum
Exempelbild badrum
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Exempelbild
Exempelbild

Lundin Värdering

Boka nu
Exempelbild - Takterrass
Exempelbild - Takterrass
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild - Reception
Exempelbild - Reception
Exempelbild
Exempelbild

Beskrivning

I Göteborgs första skyskrapa finns nu möjligheten att köpa en modern tvåa på hissnande våning 36 med vidsträckt utsikt från höga fönster och balkong som vetter mot hamninloppet i bästa västerläge. Ett boende som präglas av stilrena och lyxiga materialval med en tanke bakom varje detalj. Utöver ett hem följer här även med lyxigheter som en reception varifrån man kan beställa roomservice eller boka städning. I huset kommer även finnas gym, kylrum i entréplan för matleverans, spa och restaurang. Inte minst kommer det finnas en skybar på våning 69 med en hänförande utsikt! Utanför dörren kommer sedermera en ny stadsdel öppna upp sig med ett ännu bredare serviceutbud.

Under "Dokument & länkar" finns Sernekes planritning där man ser placering i huset.

Preliminärt tillträde december 2023.

Från Lindholmen finns bra kommunikationer med både buss och båt. Vid Lindholmspiren går Älvsnabben, gratisbåten med skytteltrafik till Rosenlund vilket gör att man når Järntorget på 10 minuter. Med buss kommer du till Brunnsparken på 9 minuter och Frölunda Torg på 19 minuter. På Lindholmen finns det både ny och gammal bebyggelse. En hel del påminner om varvsepoken. Anrika Aftonstjärnan med trevliga biograf- och teaterkvällar. Kolonilotter, parker, Slottsberget och närheten till kajkanten skapar ett mycket trivsamt boende. Inom krypavstånd ligger Kooperativet som erbjuder lunch till vardags. Under helgerna kan man däremot gå hit och njuta av deras Street Food Market, med allt från mat från världens hörn till öl från lokala mikrobryggerier. I närheten finns också den service man kan tänkas behöva, ICA Kvantum, apotek och bagerier inom 10 minuter gångavstånd. Eriksbergs köpcentrum, dagis, skolor, lekplats, bibliotek, restauranger ligger inte heller långt bort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 690 000 kr

Avgift: 3 793 kr/månad. I avgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, service (bemanning entré, rondering, hotellmedlemskap med tillgång till gym samt utvändig fönstertvätt två gånger/år). Debitering av el och vatten sker efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,787%. Andel av årsavgift är 0,787%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 557 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadVatten/avlopp: 162 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Karlatornet, Lodjursstråket 1 - Vån 36, 41756 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2023

Lägenhetsnummer: 4601

Våningsplan: Våningsplan 36 av 73. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 48,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Karlatornet 1:2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 100 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Karlatornet blir med sina 245 meter Nordens högsta hus och Göteborgs första skyskrapa. Byggnaden kommer vara totalt 73 våningar och inrymma hela 611 lägenheter. Bostäderna finns i storlekar från ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på över våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. Gemensamhetsutrymmen/ tjänster att tillgå: Gym på våning 2, tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse), möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad), lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bio-/aktivitetsrum, bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass, kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar, hundspa, medlemskap i bilpool. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Mer info finns på: https://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet/

Brf Karlatornet 1:2 kommer inrymma 10 av husets våningar och bestå av 100 bostadsrätter med en total bostadsarea om 6 615 kvm.
Fastighetsbeteckning Lindholmen 2:20 med adress Lodjursstråket 1. Preliminärt tillträde beräknas ske 2023.

Försäkring: Föreningen avser teckna en fastighetsförsäkring inkluderande bostadsrättstillägg. Under entreprenadtiden är fastigheten försäkrad genom totalentreprenadförsäkring samt allrisk- och ansvarsförsäkring. Byggsäkerhetsförsäkring under entreprenad- och garantitid samt styrelseansvarsförsäkring finns tecknade.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

TV och bredband: Fiberanslutning via mediabolag eller GA. Bostadsrättshavaren tecknar eget abonnemang för bredband/tv/telefoni.

Parkering: Garage under huset, separat kö. En garageplats kommer kosta ca 2 500 kr- 3 700kr/mån beroende på val av abonnemang.
Föreningens medlemmar kommer ha tillgång till en bilpoolsbil och medlemskap ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Gemensam utrymmen är takterrass, hundspa, hemmakontor, cykelrum, barnvagn- och rullstolsrum, trapphus/korridor, gemensamma umgängesytor samt teknikrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lindholmen

På Lindholmen möts historia och framtid i skön harmoni. När man kliver av färjan på
Lindholmspiren hamnar man mitt i Lindholmen Science Park, där många företag och skolor har sina verksamheter. Området i stort är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. Här kommer bland annat Göteborgs första riktiga skyskrapa, Karlatornet, att byggas.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

På Lindholmen finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.
Gröna oaser finner man exempelvis i Keillers Park och för den som vill motionera finns flera anläggningar att välja mellan.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller i Eriksbergsdockan.

Lindholmen inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning