Välkommen till

Stureplatsen 2

Stureplatsen 2
2:a Lorensberg

Unik tvåa med tidlösa materialval & smidesbalkong med fritt västerläge

Med ett attraktivt och centralt läge i en anrik fastighet finner ni denna unika och mysiga tvåa som har en spännande planlösning, vackra sekelskiftesdetaljer och insynsskyddat fritt läge. Lägenheten har högt i tak, renoverat kök och badrum med tidlösa materialval samt bevarad originalcharm som fiskbensparkett, stuckaturer, takrosett och höga fönsterpartier. Stor smidesbalkong med fritt västerläge. Yteffektivt planerade kvadratmetrar som bland annat bjuder på goda förvaringsmöjligheter i en snygg platsbyggd förvaringslösning samt sovrum med platsbyggd loftsäng. Bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt en inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående originalparkett där kök, vardagsrum och sovrum har vackert fiskbensmönster. Väggarna är genomgående målade i Alcros ljusgråa färg Duva och lister, fönsterkarmar, dörrar, stuckatur samt tak är målat i vitt.

Stilrent renoverat kök från 2016 med köksstommar och vitvaror från IKEA. Köksmodellen heter Voxtorp och har slät, matt yta med integrerade handtag vilket kombineras med bänkytor och stänkskydd i vit italiensk Carraramarmor. Underlimmad diskho från Blanco och blandare från Nivito i mässing. Ett fantastiskt kök med hög standard! Ett högt fönster med överljus bidrar med generöst ljusinsläpp.

Underbart vardagsrum som präglas av högt i tak, fina stuckaturer, vacker takrosett och fiskbensparkett samt fint ljusinsläpp från två höga fönster med överljus. Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och matsalsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter i fyra enmeters garderober med belysning och ovanliggande överskåp. Ett fantastiskt rum att umgås i!

Mysigt sovrum med utgång till lägenhetens härliga smidesbalkong som vetter ut mot Stureplatsen. Balkongen har ett fritt västerläge och här kan man njuta av härliga stunder. Sovrummet har en platsbyggd loftsäng vilket optimerar ytan och ger utrymme för en arbetshörna under.

Modernt och tidlöst badrum som är renoverat 2017/2018. Golvet kläs av gråa stora klinkerplattor och väggarna är helkaklade i vitt kvadratiskt kakel i halvförband. Inredningen består av vägghängd wc, duschhörna med både handdusch och taksil, spegelskåp samt bänkyta med ovanpåliggande handfat och tvättmaskin under. I taket sitter infällda spotlights.

Magnifikt belägen på lugna Stureplatsen. Inom 5 minuters promenad nås bland annat Avenyn, Valhallas motionsanläggning, Ullevi, Scandinavium, Trädgårdsföreningen och massor av trevliga butiker, restauranger och mysiga caféer. För den som tar sig fram med buss och spårvagn ligger Centralstationen och flertalet hållplatser inom ett mycket bekvämt promenadavstånd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta