Välkommen till

Brynolfsgatan 3B

3:a Johanneberg Almedal

Balkong i bästa västerläge & grönskande omgivningar

Med bekvämt läge en trappa upp i huset finner ni denna mysiga femtiotalstrea med genomgångsläge och väldisponerade ytor med rymliga och luftiga rum. Härlig balkong i västerläge som erbjuder kvällssol samt utsikt över den vackra parken. Renoverat kök i retrostil samt bevarad femtiotalscharm som fiskbensparkett, gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor är några av attributen som bidrar till själen i detta hem. Attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med parken runtomkring men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning och längre in i hallen finns det även goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Hallen utgör bostadens nav varifrån ni når alla rum. Golvet kläs av stavparkett i original och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet är väl tilltaget med generösa ytor som bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ med soffa och matsalsbord. Fina 50-talsdetaljer finns bevarade som den vackra fiskbensparketten, fönsterbräde i marmor och gjutjärnselement. Från vardagsrummet nås bostadens balkong i bästa västerläge där ni kan njuta av kvällssolen och en grönskande vy över parken.

Köket renoverades 2014 i retrostil. Vita släta luckor med tidsenliga beslag kombineras med bänkytor i det klassiska mönstret virrvarr och stänkskydd i vitt kvadratiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Köksinredningen och samtliga vitvaror är från Ikea och installerades 2014. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt. Intill fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Lägenheten har två ljusa sovrum som båda är generöst utformade och har goda förvaringsmöjligheter i garderober. Golven kläs av parkett och väggarna är målade i vitt respektive en behaglig grågrön ton.

Badrummet är renoverat 2005 med grått klinkergolv och ljusa helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp samt badkar.

Här bor ni i en välskött förening i ett klassiskt femtiotalshus med hög trivselfaktor bland de boende. I föreningen finns gästlägenhet, bokningsbart biljardrum och bastu att tillgå. För dig med bil erbjuds gratis parkering i området, och för den som vill åka kollektivt når du knutpunkten Korsvägen på endast fyra minuter med spårvagn. Stora livsmedelsbutiker såsom Willys och Ica Maxi når du med promenadavstånd från bostaden. För den träningsintresserade finns Nordic Wellness och Fysiken i närheten liksom Safjällets naturreservat med ett cirka 2,5 km långt elljusspår. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till stadens puls - helt enkelt det bästa av två världar.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta