Välkommen till

Hedåsgatan 14A

Hedåsgatan 14A
5:a Lorensberg

Spatiös sekelskiftesvåning med extraordinär karaktär

Låt er hänföras av denna totalrenoverade sekelskiftesvåning om 163 kvm som präglas av stora rumsvolymer, hög takhöjd, överraskande planlösning samt ett fint formspråk. Våningen är ett praktexempel på när vacker sekelskiftesestetik möter modern design och bekvämlighet. Här erbjuds ni fantastiska sällskapsytor, stort minimalistiskt kök, fyra sovrum, smakfullt badrum med tvättpelare samt separat gäst-wc. Våningen har en sydvästbalkong mot Hedåsgatan och det finns även planer på ytterligare en balkong mot gården. Det ovanligt lugna läget mitt i stan är svårslaget och här kommer ni verkligen att trivas!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en stor möblerbar hall och redan här slås man av våningens rymd och djup då man kan blicka ut genom flera rum i fil. Även sekelskiftescharmen gör sig påmind i de höga parspegeldörrarna. Här finns gott om plats för fri avhängning av ytterkläder och skor. Till höger i hallen löper väggen i en mjukt rundad båge och öppnar upp för den lite mer privata delen av lägenheten. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett. Från hallen nås en charmig gäst-wc som har hexagonformat marmorklinker och vita halvkaklade väggar.

Direkt till vänster ligger ett stort rum som är kvadratiskt i sin form och eftersom det är placerat i en utstickande huskropp får man utsikt mot Engelbrektsgatan och Hedens grönska. Rummet har en harmonisk känsla och passar som såväl tv-rum som sovrum, arbetsrum eller bibliotek. Golvet kläs av klassisk fiskbensparkett med höga fotlister och en stilren öppen spis pryder ena hörnet.

Via en diagonal dörröppning med parspegeldörrar kommer man till ett slående sällskapsrum som är hemmets hjärta. Rummet har en otrolig rymd och präglas av vacker fiskbensparkett och bröstpanel samt fint ljusflöde från stora glaspartier. Härifrån nås även en rymlig balkong i skyddat sydvästläge ut mot Hedåsgatan. Idag används rummet som matsal och inbjuder till såväl mysiga familjekvällar som större sociala tillställningar.

På andra sidan om matsalen ligger det som idag är våningens master bedroom. Rummet kan inredas med dubbelsäng och har goda förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg. Rummet har fint ljust brädgolv med höga fotlister, målade väggar och två höga fönster mot rofyllda enkelriktade Hedåsgatan.

Vägg i vägg med detta rum ligger våningens smakfulla badrum som har marmorklinker och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, generös handfatskommod, duschhörna med vikbara glasdörrar samt stor takdusch. Här finns även praktisk tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Intill badrummet finns en större klädkammare. Klädkammare har grå heltäckningsmatta, gråa väggar, spegelvägg samt inredning i form av Elfa system.

Vidare kommer man till det stora köket som är tidlöst renoverat med minimalistisk inredning i vitt från HTH. Arbetsytor i granit kombineras med stänkskydd i vitt avfasat kakel som är satt i halvförband vilket blir en fin kontrast mot de i övrigt moderna materialvalen. Härlig köksö med häll och fläkt. Vitvarorna utgörs av inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, vinkyl, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Golvet kläs av ekparkett i holländsk läggning. Den diagonala väggen leder fram mot fönstret där en naturlig matplats öppnar sig vilken har ett mysigt läge mot den lugna innergården.

Innanför köket ligger bostadens minsta sovrum som tidigare var en jungfrukammare. Detta rum passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum och har ett lugnt gårdsläge.

I fil med detta rum, med ingång från entréhallen, ligger ett vackert sovrum som präglas av en svagt rundad vägg och ljusinsläpp från tre fönster mot innergården. Här finns även planer på att eventuellt bygga balkong. Rummet kan inredas med dubbelsäng, arbetshörna och garderober. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och i taket sitter en dekorativ takrosett.

Hedåsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken ligger också nära tillhands. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta