Välkommen till

Vaktmästaregången 5

2:a Masthugget

Välplanerad tvåa med skyddad balkong i söderläge


Genomtänkt, ljus & smakfull tvåa med stora fönsterpartier samt härlig balkong i soligt läge med utsikt över Gamla Masthugget. Lägenheten har en bra planlösning där vardagsrum och kök har ett naturligt samband vilket bjuder in till samvaro med familj och vänner. Renoverat kök från 2020 med fina materialval, stort sovrum med bra förvaring samt badrum med tvättmaskin. Här bor ni i en populär brf med perfekt läge några minuter från Linnestadens puls och Slottsskogen lugn.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Kevin
assisterande mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Kevin
assisterande mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i två garderober med spegeldörrar. Golvet kläs av mörkgrå klinker och väggarna har mönstrad tapet.

Välplanerat parallellkök som är renoverat 2020. Vit köksinredning från Ikea med släta luckor kombineras med bänkytor i trä och stänkskydd i laminat. Infällda spotlights belyser arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Ikea, 2020), kolfilterfläkt (Ikea, 2020), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Gram), inbyggnadsmikro (Whirlpool), diskmaskin (Cylinda, 2022) samt kyl med frys (Electrolux). Golvet kläs av mörkgrå klinker och väggarna är målade i grått tillsammans med en mönstrad tapet i fin färgskala. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Generöst utformat vardagsrum med stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens skyddade balkong. Balkongen har ett härligt läge med utsikt mot Fjällgatan. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Golvet kläs av askparkett och väggarna är har ljus tapet. I en ram runt taket sitter infällda spotlights.

Rymligt sovrum som har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i form av två garderober. Golvet kläs av askparkett och väggarna har ljus tapet. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som renoverades 2009. Grått klinkergolv kombineras md helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork, duschhörna med dörrar i frostat glas, tvättmaskin samt väggskåp. I taket sitter infällda spotlights.

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, gratis biltvätt (gör det självtvätt) snickeri- och målarlokal, gym och bastu, bordtennis och biljard, festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandel, bageri, sushirestaurang, frisör, godisbutik, pizzeria och besöksgarage. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta