Välkommen till

Smörslottsgatan 57

Smörslottsgatan 57
3:a Björkekärr

Väldisponerad och fin bostad med oslagbart ljusinsläpp samt stor härlig balkong

På en lugn gata i trevliga Björkekärr finner ni här ett otroligt fint hem med öppna sociala ytor, stor ljuvlig balkong som vetter mot den grönskande grannen och genomgående ljus färgsättning. Här erbjuds ett trevligt kök med plats för hela familjen att laga god mat, två stora sovrum med gott om plats samt ett helkaklat badrum med separat tvätt-avdelning. Strax utanför porten har ni livsmedelsbutiker, kommunikationer, gym, lokala restauranger samt grönskande Härlanda Tjärn. Välkommen till en plats att kalla hem!

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johanna
assisterande mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johanna
assisterande mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt nedan:
Ni kliver in i en rymlig hall med gott om förvaring i en platsbyggd garderob samt en stor klädkammare. Till höger finner ni yta att hänga av er jacka och ställa av er skor. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs genomgående av parkett.

Vidare in i bostaden har ni det trevliga vardagsrummet som har delvis öppen planlösning mot köket. Här erbjuds flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Det generösa fönsterpartiet släpper in ett fint ljus som sprids i hela rummet. Ni har direkt utgång till den stora balkongen i söderläge som vetter mot grönskan och här ute kan ni skapa er egen oas på sommaren.

Köket är ljust och fräscht med vit köksinredning som bryts av mot den mörka bänkskivan och det ovanliggande stänkskyddet i ljusgrått kakel. Goda förvaringsmöjligheter längst hela väggen med många skåp och lådor. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Ett matbord som rymmer hela familjen får plats in till fönstret.

Bostadens sovrum nås från vardagsrummet. Det ena har plats för en dubbelsäng med sidobord samt flertalet garderober där förvaring ges. Härligt ljusinsläpp skapar harmoni.

Sovrummet intill är idag inrett med säng, skrivbord samt byrå. Här ges alla möjligheter att inreda som gästrum, kontor eller sovrum. De ljusa väggarna skapar en enhetlig bas att inreda efter.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Badrummet är praktiskt uppdelat med en del där handfat och wc nås, en del med tvättmöjligheter så som tvättmaskin och torktumlare samt en del för badkar/dusch. Helt optimalt där ni med enkelhet får plats att sköta vardagssysslor på ett smidigt sätt. Inredningen består också av handdukstork samt flertalet skåp för förvaring. Ni har från badrummet en egen dörr ut till balkongen som släpper in ett härligt ljus.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Björkekärr

Skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och två grundskolor, Rosendalsskolan samt Härlandatjärnskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll, tennis, handboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås motionscentrum har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta