Välkommen till

Eklandagatan 33

Eklandagatan 33
2,5:a Johanneberg

Fantastiskt ljusinsläpp, underbar utsikt & funkischarm

Högt upp i huset finner ni denna ljusa trevliga lägenhet med rum i fil, insynsskyddat läge, hög takhöjd, bevarade originaldetaljer såsom vackra golv, fönsterbänkar i marmor, serveringsgång, innerdörrrar och garderober. De stora fönsterpartierna bjuder på fri utsikt över vackert grönskande Carlanderska parken under sommarhalvåret och när bladen har fallit får man istället utsikt över Gothia Towers och Liseberg. Den öppna planlösningen skapar generösa sällskapsytor som inbjuder till sociala tillställningar för många gäster och en unik bekvämlighet är att lägenheten erbjuder både badrum och gästtoalett. Lägenheten kan enkelt göras om till en stor tvåa alternativt till en trea. Fina funkisdetaljer i såväl lägenheten som i trapphuset och själva byggnaden vilka påminner om husets anor. Perfekt läge med nära till allt och förvånansvärt billig boendeparkering med bra tillgänglighet precis utanför dörren..

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning och redan här uppmärksammar man den generösa takhöjden som är genomgående i bostaden. I hallen kläs golvet av ekparkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Rakt fram från entrén ligger bostadens gästtoalett som är stambytt och renoverad 2021, certifikat finns. Golvet kläs av grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Inredningen består av wc, handfat och spegel. I taket sitter dimbara spotlights.

Från hallen kommer man vidare till en serveringsgång där man bevarat det tidsenliga serveringsskåpet samt tre inbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Serveringsgången mynnar ut i generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppet samband som rymmer många gäster. Golvet kläs av originalparkett i holländskt mönster och väggarna är målade i ljusgrått. Rikligt ljusinsläpp från flera stora fönster med insynsskyddat läge och utsikt mot grönskande Carlanderska parken. Härifrån nås även lägenhetens härliga balkong som är en uppskattad tillgång.

Köket har köksinredning i vitt från Kvik som kombineras med bänkytor i svart komposit och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Siemens), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Neff), kolfilterfläkt (Eico), inbyggnadsmikro (Neff), integrerad diskmaskin (Siemens) samt kyl med frys (Siemens). Köket är renoverat 2012 och stambytt 2021.

I fil med vardagsrummet ligger bostadens största sovrum som är målat i en harmonisk grågrön ton som inbjuder till nattsömn. Här kan man inreda med dubbelsäng och förvaringsmöjligheter finns i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av klassisk ekparkett och fönstret har en fantastisk grönskande utsikt.

Från vardagsrummet nås även ett barnrum/kontor som tidigare var en del av det ursprungliga vardagsrummet. Golvet kläs av originalparkett i holländskt mönster och väggarna är målade i ljusgrått. Detta rum nås även via hallen.

Via en passage med två inbyggda rymliga garderober nås till sist bostadens badrum. Stilrent badrum som är stambytt och renoverat 2021, certifikat finns. Golvet kläs av grått klinkergolv med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med infällbara glasväggar samt både handdusch och taksil. Det finns även en tvättmaskin (Samsung) och det är förberett för att installera torktumlare. I taket sitter dimbara spotlights.

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet anno 1934. Här bor man med promenadavstånd till allt man kan önska som flera matbutiker, lokala restauranger såsom BOV, Trattoria La Sultana, Mahogny café, gym, nöjeslivet på avenyn samt trevliga promenadstråk och grönska vid Carlanderska parken och Näckrosdammen. Göteborgs Universitet och Chalmers nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt. När Västlänken står klar inom ett par år kommer närheten till Korsvägens hållplats bli guld värd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta