Välkommen till

Nordhemsgatan 72C

Nordhemsgatan 72C
2:a Linnéstaden

Exklusivt renoverad drömtvåa utöver det vanliga

Välkomna till en totalrenoverad drömtvåa där varje detalj är noga utvald. Exklusiva materialval från välkända varumärken, genomtänkt planlösning, nybyggd smidesbalkong samt lugnt läge med fönster mot ljus och grön innergård. Lägenheten har behagliga naturnära material och färgval och stoltserar med fina gran- och marmorgolv, höga fotlister, stuckaturer, djupa fönsterspeglar samt vacker kakelugn. Påkostat kök och badrum med platsbyggd inredning från Nordiska kök som inte lämnar något åt slumpen. Som pricken över i:et har man tillgång till en vacker gård samt närhet till både Slottsskogen och allt staden har att erbjuda.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en entré som präglas av vackert marmorgolv i egendesignat mönster i sorterna Carrara, Grigio Carnico och Mystery Grey. Golvet har höga fotlister och väggarna är målade i en beige ton. Här finns plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i två klädkammare varav en med hyllplan som är anpassad för skoförvaring.

Fantastiska sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier samt utgång till en balkong som vetter mot den lugna, ljusa och grönskande innergården. Här kan man inreda med soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Vardagsrummet har bevarat grangolv i original som delvis renoverats och slipats i kombination med höga fotlister. Väggarna är målade i en beige ton som bryts av med stuckatur och takrosett. Platsbyggd bokhylla och platsbyggt elementskydd med fint mönster är ytterligare detaljer som är valda med fingertoppskänsla. Vardagsrummet stoltserar även med en vacker vit kakelugn som blir pricken över i:et. Kakelugnen är renoverad utvändigt och är en vacker prydnad för hela bostaden. Ägarna har idag satt in en inbyggd etanolbrännare som är helt rök och sotfri vilket inte kräver någon skorsten. De har även lagt in ved i keramik för att få den rätta känslan. Kakelugnen är ej eldningsbar och ej fungerande.

Exklusivt platsbyggt kök i trä från Nordiska kök. Bänkytor i den vackra grå marmorn Mystery Grey med infälld vask och blandare i mässing från Tapwell. Den rundade väggen kläs av japanskt kakel som är noga utvalt. Snygga lampor belyser arbetsytorna och i underkant av underskåpen sitter infälld belysning vilket är ett effektfullt inslag. Kvalitativa vitvaror som utgörs av induktionshäll med inbyggd kolfilterfläkt, kombinerad inbyggnadsugn/mikro med varmluftsfunktion, integrerad diskmaskin, integrerad kyl med frys samt vinkyl. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom vinkylen som är från mQuvee. Köket erbjuder generösa arbetsytor med diskho framför fönstret, gott om förvaring samt ett högskåp med dubbla dörrar i glas. Golvet kläs av nylagt grangolv som har underliggande vattenburen golvvärme.

Via vackra pardörrar nås lägenhetens sovrum som ligger avskilt från sällskapsytorna. Sovrummet är generöst utformat och har gott om plats för dubbelsäng och övrig inredning. Goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober. Även här finns bevarat grangolv i original som delvis renoverats och slipats i kombination med höga fotlister och väggarna är målade i en beige ton.

Påkostat badrum med marmor i egendesignat mönster, inredning i trä från Nordiska kök och mässingsdetaljer. Inredningen består av vägghängd wc, kommod från Nordiska kök med handfat och avlastningsyta i Mystery Grey, handdukstork i mässing, platsbyggd dusch med dörr i linjerat glas som är extra härdat samt stor taksil och blandare från Tapwell i mässing. En stor spegel bidrar med en känsla av rymd och dekoreras med en designlampa från Containe studio. I taket sitter infällda högtalare. Totalrenoverat 2022/2023, certifikat finns.

Från vardagsrummet nås ett förvaringsutrymme som är inrett med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Lägenheten är totalrenoverad under 2022-2023 och i samband med det byttes även all el ut.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta