Välkommen till

Tegnérsgatan 22

3,5:a Lorensberg

Sekelskifteshem med öppen spis & stor balkong i soligt läge

Näst högst upp i en gedigen stenfastighet anno 1900 finner ni denna härliga sekelskifteslägenhet med generös takhöjd, fina originalgolv och spegeldörrar. Lägenhetens 92,4 kvm är genomtänkt planerade med generösa sällskapsytor, två sovrum, renoverat kök och badrum med fina materialval samt gästwc. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora smidesbalkong som har sol nästan hela dagen tack vare det höga läget i huset. Lägenheten kan nås med hiss via köksingången. Välskött förening med bra ekonomi.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning


Innanför ytterdörren möts man av en entré som övergår i en matsal vilken är bostadens hjärta. Matsalen har plats för stora middagssällskap och goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av nyinlagd parkett och väggarna är nymålade i vitt.

Till vänster om matsalen ligger vardagsrummet som har fint ljusflöde från höga fönster samt utgång till den stora balkongen som bjuder på sol från förmiddagen fram till eftermiddagen. I ett av hörnen i vardagsrummet finns en eldningsbar öppen spis som bidrar med både värme och hög mysfaktor. Golvet kläs av fiskbensparkett i original som är slipat och hårdvaxoljat under våren 2022 och väggarna är nymålade i vitt. Taket, som möter väggarna i en tidstypisk rundning, pryds av en takrosett. Från vardagsrummet är det parspegeldörrar in till lägenhetens största sovrum.

Lägenhetens största sovrum är generöst utformat med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även plats för garderober. Golvet kläs av plankgolv som är slipat och lackat under våren 2022 och väggarna är nymålade i vitt. Även här smyckas taket av en takrosett. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Från matsalen leder en serveringång med tidstypiskt serveringsskåp och rymliga garderober in till bostadens kök. Köket är renoverat 2022 då luckorna lackades om i gråbeige ton (Kökstomme Noblessa 2018) samt nya bänkytor och stänkskydd i Terrazzo sattes in. Köket erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor och här finns även en stor köksö som inbjuder till social matlagning. Rostfria vitvaror som utgörs av induktionshäll (Siemens) fläkt (Ikea, 2022), inbyggnadsugn (Constructa), inbyggnadsmikro (Constructa), diskmaskin (Bosch, 2022) samt side-by-side kyl och frys (Samsung, 2022). Golvet kläs av plankgolv som är slipat och lackat under våren 2022 och väggarna är nymålade i vitt. Köket har en vackert rundad vägg och rofyllt läge med fönster mot gården. Köket har en köksingång varifrån man når hissen.

Innanför köket ligger lägenhetens mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Golvet kläs av plankgolv som är slipat och lackat under våren 2022 och väggarna är nymålade i vitt. Även detta rum har ett rofyllt gårdsläge.

Modernt badrum helt i microcement som ger en mjukare känsla än kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod med beröringsfri kran, handdukstork samt duschhörna med glasväggar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare (LG, 2022) med ovanliggande bänkskiva i valnötsfanér. Renoveringen av badrummet är fackmannamässigt utförd (både det ursprungliga utförandet och appliceringen av mikrocement).

I anslutning till hallen ligger lägenhetens gästwc som har klinkergolv och microcement ovanför handfatet. Inredningen består av wc och handfat.

I Lorensberg bor ni mitt i storstadspulsen med allt ni kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta