Välkommen till

Gibraltargatan 38

Gibraltargatan 38
3:a Johanneberg

Välplanerad funkistrea med balkong i eftertraktat västerläge

I ett klassiskt funkishus anno 1938 ligger denna välplanerade trea som går i funktionalismens anda i form av disposition, ljus och takhöjd. Generöst utformat vardagsrum med tidstypisk öppen spis, underbart ljusinsläpp och utgång till en solig balkong i västerläge. Köket och sovrummen har lugnt och svalt läge mot husets ostörda och grönskande baksida. Trevlig förening med engagerad styrelse som har höga ambitioner. Här bor du centralt med gångavstånd in till stan samtidigt som det är en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till fina grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Välplanerat kök som har köksinredning från Ikea med vita luckor med träinramning, bänkytor i trä och stänkskydd i klassiskt vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn (Electrolux), kolfilterfläkt (Piccante, 2020), diskmaskin (Bosch, 2020), mikro (Samsung, 2021) samt kyl med frys (Electrolux, 2022). Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i grått tillsammans med en fondvägg i vitt kakel. I köket ryms en matplats för fyra personer. Två fönsterpartier bidrar med härligt ljusinsläpp och grönskande utsikt mot husets baksida.

Det ljusa och härliga vardagsrummet är generöst tilltaget med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusgrått. Rummet präglas av en tidstypisk öppen spis och ett generöst fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp. Härifrån nås även lägenhetens balkong som har ett eftertraktat västerläge.

Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöjligheter i en garderob med korkdörrar. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i duvblått. Generöst fönsterparti med lugnt läge mot husets grönskande baksida.

Det mindre sovrummet intill har även det ett tyst läge mot den grönskande baksidan. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Golvet kläs av laminat och väggarna är målade i en blå ton.

Till sist erbjuder bostaden ett stilrent renoverat badrum som har grå naturstensklinker med underliggande golvvärme och vita helkaklade väggar i stora rektangulära plattor. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp från Svedbergs samt duschhörna med vikvägg i glas. Det är förberett för att installera tvättmaskin. Fackmannamässigt renoverat 2019 och certifikat finns.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. I stadsdelen finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker, gym och vårdcentral och på promenadavstånd finns även Willys, Coop Avenyn och Landala Torg med bland annat bokhandel, konditori, fiskaffär, blomsteraffär, bank och Systembolaget. Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta