Välkommen till

Engelbrektsgatan 61

Engelbrektsgatan 61
1:a Lorensberg

Yteffektiv cityetta med fransk balkong

Välkomna till populära Engelbrektsgatan som ligger mitt i innerstan alldeles vid Avenyn. Här finner ni denna optimalt planerad etta med lugnt gårdsläge och fransk balkong med dubbla glasdörrar. Den öppna planlösning mellan köket och allrummet ger bostadens 37,5 kvm en luftig känsla och sovalkoven är naturligt avdelad av en skjutdörrsgarderob. Köket har en praktisk köksö som även går att använda som matplats och det helkaklade badrummet har både tvättmaskin och torktumlare vilket är ett extra plus.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall som erbjuder fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Här finns även utrymme för en arbetshörna om man önskar. Vid entrén ligger praktiskt klinkergolv i svart som övergår i parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i bostaden kommer man till allrum och kök i öppet samband med fint ljusinsläpp och en fransk balkong med dubbeldörrar som vetter mot innergården. Allrummet kan inredas med soffhörna och här finns en sovalkov med plats för dubbelsäng som avgränsas med hjälp av en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas.

Köket är yteffektivt planerat och har en praktisk köksö som bidrar med både förvaring och sittplats. Vit köksinredning med släta luckor kombineras med bänkytor i trä och stänkskydd i mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av hällspis med ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Även här kläs golvet av svart klinker. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och en luftig känsla.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med himmelsblå bård och golvet kläs av en gråblå våtrumsmatta. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, duschkabin samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

I Lorensberg bor ni i ett av stadens populäraste områden med närhet till det mesta. Inom kort gångavstånd ligger Avenyn och Götaplatsen med stadens kulturutbud och trendiga restauranger som Mr P och Toso samt Södra Vägen med mysiga restauranger och butiker. Nära till hands finns även populära Näckrosdammen samt Trädgårdsföreningen. Goda kommunikationer med spårvagnar och bussar som avgår från närliggande hållplats inklusive flygbussen till Landvetter.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta