Välkommen till

Eklandagatan 41C

Eklandagatan 41C
3:a Johanneberg

Unik planlösning på attraktiv adress i fantastisk brf

Hjärtligt välkomna till denna härliga 30-tals pärla i underbara Johanneberg! Stor och unik 3:a med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier, öppen planlösning, två sovrum samt renoverat kök och badrum.

På föreningens trädgårdssida finns pergola, loungemöbler, grillmöjligheter, infravärme och utekök, inglasat lusthus samt odlingslådor. Stabil förening med låga avgifter som betalas kvartalsvis. Bredband 100 Mbs ingår i avgiften.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man av en hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av nyslipad och lackad parkett med nya lister och väggar målade i grått.

Generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning och stora fönsterpartier som bidrar med ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa och matsalsbord samt övrig inredning. Vardagsrummet har nyslipad och lackad parkett med nya lister och väggar målade i grått.

Köket renoverades 2014 med köksinredning från Ikea, bänkytor i ljus komposit och stänkskydd i metallickakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med varmluftsugn (Cylinda, 2021), fläkt (Siemens, 2020), diskmaskin (Bosch, 2023) samt kyl med frys (Whirlpool, 2014). I köksdelen kläs golvet av praktisk klinker och även här är väggarna målade i grått.

Via en inre möblerbar hall nås lägenhetens största sovrum. Sovrummet avskiljs med pardörrar och här kan man inreda med dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns även förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Golvet kläs av nyslipad och lackad parkett med nya lister och väggar målade i en beige ton. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Via en passage från hallen nås det mindre sovrummet som även passar perfekt som arbetsrum eller gästrum. I passagen finns bra förvaringsmöjligheter med Elfa-system. Även här kläs golvet av nyslipad och lackad parkett med nya lister och väggarna är målade i en beige ton. Ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Helkaklat badrum som är renoverat 2019 med grått klinkergolv och väggar i vitt kakel från Höganäs. Inredningen består av wc, handfat, spegel, högskåp samt duschhörna med vikbara väggar i klarglas.

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta