Välkommen till

Vasagatan 33B

Vasagatan 33B
2:a Vasastaden

Exklusiv vindslägenhet i toppskick med sydvästbalkong mitt i stan

Högst upp i hörnhuset invid Vasaparken finner ni denna exklusiva vindslägenhet i toppskick med härlig gårdsbalkong där solen skiner hela dagen. Hiss hela vägen upp in till bostaden. En privat och stilla plats mitt i stan. Lägenheten präglas av klassiska vindsattribut som snedtak, synliga takbjälkar, vackert formade takkupor och takfönster. Genomgående tidlösa materialval samt snyggt renoverat kök och badrum. Här bor man i en anrik fastighet i nyrenässansstil anno 1890 som har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018. Välmående förening med god ekonomi. Bredband ingår i avgiften. Lev mitt bland kultur, grönska, restauranger och stadspuls. Välkomna till ett enastående boende mitt i staden!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Lägenheten har genomgående mattlackat enstavsparkettgolv från Kährs, Ek Nouveau Gray, och ljusgråa målade väggar.

Snyggt kök med köksinredning från Ballingslöv med släta luckor i färgen Solid peppargrå samt öppna hyllplan med downlights. Bänkskiva från Silestone i färgen Blanco Orion som även sitter som ett lågt stänkskydd. Den maskinella utrustningen kommer från Miele och består av glaskeramikhäll med induktion, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. En takkupa med fint formspråk bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från två takkupor varav en har dubbeldörrar ut till lägenhetens balkong. Balkongen har ett eftertraktat sydvästläge med många soltimmar. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. En av rummets väggar är en putsad murstock som bidrar med charm och karaktär.

Lägenhetens sovrum kan inredas med dubbelsäng samt arbetshörna och har goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. En takkupa med fint formspråk bidrar med ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått klinkergolv från Höganäs serie Factory Betáo, som är en granitkeramik med inspiration av industridesign och helkaklade väggar i vitt blankt kakel samt en fondvägg i samma granitkeramik som golvet. Badrummet har behagligt komfortvärmegolv och inredningen består av wc, handfatskommod från Ifö, spegel med ram, handdukstork från INR, dusch med vikbara glasdörrar från Bathlife samt blandare från Hans Grohe. Badrummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. I taket sitter infälld belysning.

Läget i kanten av Vasaparken och med närhet till allt innerstaden har att erbjuda är förstklassigt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Näckrosdammen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta