Välkommen till

Wijkandersplatsen 1

Wijkandersplatsen 1
2:a Nedre Johanneberg

Vindstvåa med genomgående planlösning i lågt belånad bostadsrättsförening

En ljuvlig genomgångsbostad i vackra Nedre Johanneberg. Högst upp i huset med hiss & oslagbar utsikt! Bostaden erbjuder härliga öppna sällskapsytor och en optimalt planerad genomgående planlösning. Föreningens ovanligt låga skuldbörda borgar för nästan obefintligt risktagande för hushållet.

Alldeles utanför huset finns allt man kan önska i form av affärer, restauranger & trevliga promenadstråk. Direkt närhet till Götaplatsen, Landala torg & Näckrosdammen. Fin gårdsmiljö finns att tillgå.

Läs hela beskrivningen
Nicklas
ansvarig mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Nicklas
ansvarig mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Beskrivning

I Nedre Johanneberg med vackra 20- och 30-tals fastigheter i charmerande rött tegel finner ni denna förtjusande vindsvåning med genomgående planlönsing. Ett utmärkt läge med blomstrande omgivningar såsom Näckrosdammen samt Johannebergsparken inom kort promenadavstånd.

Ni möts av en stilig, välkomnande entré med en generöst tilltagen, mycket vacker stentrappa leder er upp till bostaden, lägenheten kan också nås bekvämt via bostadshusets hiss.

Hall med bra med avhängningsmöjligheter tack vare praktisk skjutdörrsgarderob rakt fram. Här är väggarna vita med praktisk klinkers på golv i alla rum förutom sovrummet som har en vacker ekparkett.

Vardagsrummet upplevs mycket luftigt med släta väggar i en vacker vit nyans. Här ryms utan problem både soffa samt tillhörande soffmöbler och det optimala läget högst upp i huset göra att denna bostad fullkomligt badar i ljus.

Från hallen nås även det väl tilltagna badrummet med helkaklade väggar och jaccuzzi.

Direkt till höger från hallen nås köket som är utrustat med tidslösa köksluckor i vitt. Bänkskivan i erbjuder gott om arbetsytor och ovan bänkskivan finns flertalet överskåp som skapar ytterligare förvaringsmöjligheter. Köket upplevs mycket luftigt och rymmer utan problem matplats för 4 personer. Här finns allt som kan tänkas önskas såsom inbyggd diskmaskin, ugn och inbyggnadshäll samt kyl/frys. Från matplatsen har man dessutom en oslagbar utsikt över Johannebergs vackra takåsar.

Sovrummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng och en arbetshörna om så önskas. Golvet pryds av en vacker ekparkett och väggarna är vita.

Från Wijkandersplatsen har man direkt närhet till Götaplatsen och Kungsportsavenyn med innerstadens pulserande nattliv. Ni har även gångavstånd till Landala torg med matvarubutiker, grönsakshandlare, restauranger, apotek, bank & gym. Närheten till både Chalmers och Handels gör boendet extra bekvämt för den som studerar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta