Välkommen till

Walleriusgatan 2

Walleriusgatan 2
3:a Nedre Johanneberg

Ljus vacker bostad renoverad med fingertoppskänsla

Välkomna till en ovanligt fin funkistrea som totalrenoverades 2019 med tidlösa materialval i skandinaviskt ljusa toner. Lägenheten badar i ljus tack vare sitt höga läge och generösa fönsterpartier i klassisk funkisanda. Solig insynsskyddad balkong i fritt söderläge med utsikt mot Johannebergskyrkan och härlig grönska. Luftiga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning, två bra sovrum samt minimalistiskt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Som pricken över i:et bor man i en förening med mycket god ekonomi och mycket låga avgifter.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob med skjutdörrar. Lägenheten har genomgående vitbetsade furugolv och vitmålade väggar vilket skapar en enhetlig tidlös bas.

Underbart vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett vackert fönsterparti med utgång till balkongen. Balkongen har fritt söderläge och utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats. Den öppna planlösningen mot köket skapar luftiga sociala ytor med plats för stora sällskap.

Stilrent minimalistiskt kök med vita ramluckor från Ballingslöv samt bänkskiva och stänkskydd i grå kalksten. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Vitvarorna utgörs av induktionshäll (Siemens), integrerad fläkt, integrerad diskmaskin (Siemens), inbyggnadsmikro (Siemens), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Siemens) samt integrerad kyl och frys i fullhöjd (Neff). Samtliga vitvaror installerades 2019. I taket sitter infällda spotlights.

Bakom köket, med ingång via skjutdörrar, nås ett av lägenhetens sovrum. Rummet präglas av ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Här kan man inreda med säng och arbetshörna och det finns flertalet garderober för förvaring.

Via hallen nås det största sovrummet som kan inredas med dubbelsäng och har goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp från två dubbelfönster.

Till sist erbjuds ett minimalistiskt badrum med ljusgrått klinkergolv som har underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av vägghängd wc, vägghängd handfatskommod, stor spegel med infälld belysning, handdukstork i vitt, duschhörna med avskiljande glasvägg samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2019).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Nedre Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta