Välkommen till

Karl Gustavsgatan 7A

Karl Gustavsgatan 7A
2:a Vasastaden

Karaktäristisk vindslägenhet med attraktivt läge

Högst upp i en anrik fastighet i nyrenässansstil anno 1880 med historia som Göteborgs främsta artisthotell finner ni denna charmiga vindslägenhet som nyproducerades 2007. Lägenheten har en bra planlösning, härlig takhöjd med ljusinsläpp från stora takfönster och karaktäristiska vindsattribut som snedtak upp i nock, synliga takbjälkar samt charmiga vinklar och vrår. Smakfullt designerkök från det italienska märket Aster Cucine, sällskapsytor i öppen social planlösning, rofyllt sovrum samt stort badrum med egen tvättutrustning. Innerstadens sprudlande restaurang- och nöjesliv utanför porten och promenadavstånd till allt man kan önska.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall som har en härlig rymd med tak upp i nock och takfönster. Här finns plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare/förråd. I hallen kläs golvet av svart marmorklinker och i övrigt har lägenheten genomgående ljusa golv i slitstark bambuparkett och vitmålade väggar.

Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som präglas av snedtak upp i nock med synliga takbjälkar och takfönster. Det finns även ett mindre runt fönster med utsikt över takåsarna. Här kan man inreda med soffa och matsalsbord.

Köket har köksinredning från italienska Aster Cucine med gråa luckor. Arbetsbänk i lavasten med stänkskydd i vitt kakel och blandare från Gustavsberg. Exklusiva vitvaror från Smeg som utgörs av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn/mikro, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys.

Rofyllt sovrum med härligt takfönster som bjuder på rikligt med ljusinsläpp och utsikt upp mot himlen. Här kan man inreda med dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter finns i tre garderober med överskåp. Sovrummet har en vit heltäckningsmatta som lades in 2021.

Det påkostade badrummet har en mycket generös takhöjd och ett stort takfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Golvet kläs av sjösten/naturstensmosaik med underliggande golvvärme och väggarna har svart högblankt kakel tillsammans med fondparti i ljus mosaik. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med vikbara väggar i glas. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Miele med platsbyggd bänk ovan. I taket sitter infällda spotlights.

Luftkonditionering finns installerat i lägenheten.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta