Välkommen till

Parkgatan 8A

Parkgatan 8A
2:a Heden / Lorensberg

Citytvåa med gavelläge högst upp i huset

Välkomna till Parkgatan 8 som ligger mitt emellan Heden och en av Göteborgs finaste parker - Trädgårdsföreningen. Högst upp i huset finner ni denna ljusa tvåa med två franska balkonger och grönskande träd utanför fönstret. Lägenheten har trevliga sällskapsytor i öppen planlösning, stort sovrum med bra förvaring samt badrum med tvättmaskin. Stabil och välskött bostadsrättsförening.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Niklas
assisterande mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Niklas
assisterande mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Golvet kläs av grå klinker och väggarna är målade i vitt.

Trivsamma sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning samt tack vare det höga läget i huset badar i ljus och har grönskande utsikt över trädtopparna. Här kan man inreda med soffhörna och matsalsbord. Golvet kläs av ljus askparkett och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights.

Köket som renoverades 2015 har köksinredning i en ljus lindblomsgrön ton med mässingsbeslag, bänkytor i trä och stänkskydd i ljusbeige kakel. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter samt goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Siemens), kolfilterfläkt (Siemens), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Siemens), inbyggnadsmikro (Cylinda), diskmaskin (Bosch) samt kyl med frys (Samsung). Invid köksön finns det utrymme för sittplatser.

Väl tilltaget sovrum som kan inredas med dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrig inredning. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i en skjutdörrsgarderob. Härligt ljusinsläpp ges från det stora fönsterpartiet samt den franska balkongen som vetter mot grönskan utanför. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade vitt. Takbelysningen har dimmerfunktion.

Badrummet, som även det renoverades 2015, har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med grått fondparti. Inredningen består av wc, handfatskommod, handdukstork, duschhörna med vikväggar i glas samt tvättmaskin (Whirlpool). I taket sitter infällda spotlights och ett stort öppningsbart fönster bidrar med dagsljus.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta