Välkommen till

Fastlagsgatan 14

Fastlagsgatan 14
4:a Kortedala

Perfekt planerad lägenhet om fyra rum med inglasad balkong i bästa solläge

Äntligen kan vi presentera en eftertraktad lägenhet om fyra rum och kök högt upp i huset med fantastisk utsikt från tre väderstreck. Lägenheten är smakfullt renoverad enligt tidsandan med gedigna material, smart planlösning och goda förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat och renoverat vid stambytet 02/04. Vardagsrummet har stora fönsterpartier och en underbar inglasad balkong med kvällssol. Dessutom ska balkongen byggas om och bli ännu större och stå färdig inom ett år. En perfekt lägenhet för barnfamiljen med en trevlig innegård och lekplats precis utanför. Det finns även bastu, gym och en festlokal att nyttja i föreningen.

Här bor ni i en stabil HSB-förening med god ekonomi där flera viktiga renoveringar är utförda. Föreningen ligger dessutom i framkant med dess miljötänk med solceller på taken och laddstolpar vid parkeringen. Ett stort plus är att de har fasta elavtal för hela 2023. Här finns goda kommunikationer och via spårvagn tar du dig till centrala Göteborg på 15 minuter och 25 minuter med cykel. Ni har även gångavstånd till matbutik, apotek, natur och badsjö. Varmt välkomna att anmäla ert intresse redan idag!

Läs hela beskrivningen
Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en kvadratsmart hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra platsbyggda garderober längre in i lägenheten. Vid entrén kläs golvet av ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Generöst utformat vardagsrum som knyts an av den inglasade balkongen som dessutom, inom ett år, byggs ut och blir ännu större. Man slås snabbt av att lägenheten är väl planerad då vardagsrum har ett stort fönsterparti med en slående utsikt över takåsar och natur, dessutom i bästa väderstreck med kvällssol vilket gör att balkongen tar ut sin fulla rätt. Här blir en naturlig plats att samlas och umgås på med familj och vänner. Här finns plats för soffa med soffbord och tv-möbel samt ett matbord med fyra till sex stolar vid middagsbjudningar. När balkongen byggs ut kommer ni även att rymma en större möbelgrupp även där. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är vitmålade vilket gör det enkelt att inreda efter tycke och smak.

Vidare in i lägenheten finner ni tre sovrum i rad som alla har vita väggar och på golvet ligger ett äkta linoleumgolv i ljusgrått. Det första sovrummet intill vardagsrummet är stort och rymligt, här får ni plats med dubbelsäng, sängbord, garderober och även ett skrivbord om så önskas. Mittensovrummet har inbyggda garderober vilket skapar bra förvaring och rymd. Det sista och minsta sovrummet utgör ett perfekt barnrum eller kontor för den som önskar. Samtliga sovrum har bra ljusinsläpp från ett fönster som också sprider ljus till hela lägenheten.

Köket är placerad på andra sidan av vardagsrummet vilket gör att förmiddagssolen lyser upp hela dagen och även detta fönster bjuder på en fin utsikt. Här har man tagit vara på originalköket och behållit dess charm och tidsanda vilket ger karaktär och en hemtrevlig känsla. Köket erbjuder goda arbetsytor och många förvaringsskåp. Köksinredningen har kaklat stänkskydd samt köksluckor i vitt och på golvet ligger ett ljus parkettgolv. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Badrummet nås direkt till vänster från hallen och är helkaklat. Inredningen består av wc, handfat med skåp samt ett väggfast spegelskåp och längst in ett badkar som enkelt kan göras om till dusch för den som önskar. Badrummet är renoverat då stambytet utfördes 2002 - 2004 och då byttes även avlopp och vattenledningar.

Separat tvättstuga finns som nyligen renoverades med fyra tvättmaskiner och två torktumlare samt tre torkrum.

Här bor ni med gångavstånd till Kortedala torg som har bland annat matbutik, apotek samt en second hand butik. Området bjuder även in till vacker natur och skog i Lärjeåns dalgång vilket är mycket uppskattat av de boende. Här kan man planera utflykter med familjen och varför inte åka upp till Bergsjöbadet för ett dopp i badsjön. Lekplatsen som finns precis utanför bjuder in till träffar med andra barnfamiljer vilket ofta leder till nya bekantskaper eller nya vänner till barnen. Under byggnationen av balkongerna kommer det att finnas en tillfällig lekplats tills att allt är klart. På den trevliga innegården kan man även samlas och grilla på sommaren.

Sist men inte minst, att man tar sig till centrala Göteborg runt 15 minuter med bil eller spårvagn gör detta till ett komplett boende. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kortedala
Bekvämt och naturskönt boende nära city
Kortedala är Göteborgs första moderna förort och byggdes upp under 1950-talet. Området präglas av hus från 50-talet med en blandad bebyggelse, här finns allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus.

Området ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Lärjeåns dalgång i norr erbjuder vackra promenadstigar i fantastisk natur och ett unikt djur- och växtliv. I dalgångslandskapet kring Göta älv finns vandringsled för lax och havsöring. Säveån i söder bjuder på fiske och vill man ha sin egen gröna oas att odla i finns Lärjeholmens- och Solgläntans Odlarförening. Det finns också en populär kolonistugeförening, Klaras Ängar.

Kortedala har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Kommunikationerna till och från området är mycket bra. Du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Föreningslivet i Kortedala är rikt. För dig som söker motion och friluftsliv finns här flera idrottsföreningar och motionsslingor. Isdala ishall ligger nära Kortedala Torg. Stadsdelens egna museum, Kortedala museum, är inrymt i en hyreslägenhet på Adventsvägen 1. Här har man bevarat en tvårumslägenhet med möbler och föremål från 50- och 60-talet. Alla gatunamnen associerar till kalender och tideräkning.

Kortedala inbjuder till ett aktivt och behagligt boende i vackra omgivningar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta