Välkommen till

Träringen 50

Träringen 50
2:a Björkekärr

Ljus insynsskyddad tvåa med härlig balkong i naturnära läge

Välkomna till populära Träringen i natursköna Björkekärr! Högst upp i huset ligger denna insynsskyddade tvåa med balkong i fritt läge och utsikt över de grönskande omgivningarna. Stora fönsterpartier bidrar till att lägenheten badar i ljus. Fint renoverat kök och stambytt badrum med tidlösa materialval. Stabil HSB-förening med gästlägenheter och festlokal. Här är det bara att flytta in och trivas!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall som binder samman alla rum. Här finns plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av trälaminat och väggarna och målade i en behagligt grågrön nyans. Lägenheten har genomgående bevarade innerdörrar som bidrar med 50-talscharm.

Fint renoverat kök med minimalistiska materialval. Släta gråa luckor med diskreta mässingsknoppar kombineras med ljusa bänkytor och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa i rostfritt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i ergonomisk arbetshöjd samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i vitt. Ljus matplats invid ett stort fönsterparti med insynsskyddat läge och utsikt över de grönskande omgivningarna. Köket har halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket binder samman sällskapsytorna.

Vardagsrummet badar i ljus tack vare ett stort fönsterparti och det höga läget i huset. Härifrån nås bostadens härliga balkong som har ett fritt läge med utsikt över trädtopparna. Vardagsrummet är generöst utformat och erbjuder flera olika möbleringsalternativ. Golvet kläs av klassisk fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ett skrivbord. Goda förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober. Golvet kläs av ljus laminat och väggarna är vita. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot Björkekärrs karaktäristiska svampliknande vattentorn. Sovrummet nås från både vardagsrummet och hallen.

Badrummet är stambytt och renoverat av föreningen ca 2008. Golvet kläs av klinker och väggarna är kaklade. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med infällda spotlights, duschkabin samt tvättmaskin. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I närområdet finns flera mysiga torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här bor ni även nära det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås Motionscentral.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Björkekärr

Skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och två grundskolor, Rosendalsskolan samt Härlandatjärnskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll, tennis, handboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås motionscentrum har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta