Välkommen till

Bratteråsgatan 72

Bratteråsgatan 72
2:a Eriksberg

Unik gavellägenhet med industristil & söderbalkong med vidsträckt utsikt

Låt er hänföras av denna moderna studiolägenhet med bevarad industristil i gamla Kvarnenmagasinets vackra tegelfastighet med ursprungligt byggår 1914. Bostaden är unik i sin stil och karaktäriseras av rustika materialval, höga fönster med spröjs i djupa nischer, stålbalkar i original och hög takhöjd. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en solig söderbalkong med vidsträckt utsikt. Trivsamma sällskapsytor i öppen planlösning, privat beläget sovrum samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Här bor ni riktigt bra!

Läs hela beskrivningen
Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Anders
assisterande mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Anders
assisterande mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten är disponerad enligt följande:

Redan i innanför ytterdörren får man känslan av att det här är en lägenhet utöver det vanliga. Vid entrén ligger praktiskt grått klinkergolv och här finns även plats för fri avhängning. Lägenheten har genomgående massiva vitpigmenterade ekgolv i enstav, Torum från Kährs, och väggar målade i Jotuns färg Tender green i kombination med gråmålade stålbalkar i original. Den höga takhöjden skapar en otrolig rymd.

Fantastiska sällskapsytor i öppen planlösning med ljusinsläpp från höga spröjsade fönster med djupa nischer i två väderstreck och utgång till lägenhetens härliga söderbalkong. Balkongen har ett högt läge med vidsträckt utsikt över hustaken, älven och bort mot Eriksbergskranen. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matsalsbord.

Modernt kök med handtagslös köksinredning i vitt som kombineras med ljusa bänkytor i kvartssten och stänkskydd i glas. På en av väggarna sitter en tapet i industristil som ger karaktär åt rummet. Köket har infälld belysning som blir en effektfull detalj när mörkret faller på. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsugn/mikro, inbyggd kaffemaskin, vinkyl, integrerad diskmaskin samt side-by-side kyl och frys. Ljusinsläpp från höga spröjsade fönster med djupa nischer.

I anslutning till köket ligger en rymlig klädkammare med praktisk garderobsinredning.

Sovrummet nås från hallen och avgränsas av en maffig skjutdörr i industristil. Rofyllt sovrum med två höga spröjsade fönster med djupa nischer. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt övrigt möblemang.

Stort helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infällda spotlights, dusch med avgränsade glasvägg samt både handdusch och taksil. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin med arbetsyta och förvaringsskåp ovan.

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden är en trygg och stabil förening. Huset totalrenoverades av JM 2008 och var en gång i tiden en gammal spannmålskvarn, så både byggnaden och området har en spännande historia. Ett av de mest spektakulära husen i Göteborg!

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta