Välkommen till

Gibraltargatan 21B

2:a Johanneberg

Funkispärla med underbart läge & gemensam takterrass

Välkomna till en välplanerad genomgångstvåa i ett tidstypiskt funkishus anno 1936 i populära Johanneberg. Lägenheten har perfekt planlösning, generös takhöjd, sobra ytskikt och ett fint formspråk med bevarad charm. Generöst tilltaget vardagsrum med plats för umgänge och fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, härligt kök som inbjuder till matlagning, rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett renoverat badrum från 2020. Som pricken över i:et har föreningen en underbar gemensam takterrass i bästa västerläge som alla medlemmar att njuta av under sommarhalvåret!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp. Golven kläs genomgående av slipbar parkett och väggar har ljus färgsättning. Lägenheten har generös takhöjd som bidrar med rymd samt fina tidstypiska spegeldörrar.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och har ett stort fönsterparti som sträcker sig längs ena väggen och bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang.

Härligt parallellkök där man planerat kvadratmetrarna på bästa sätt. Köket har köksinredning i högblankt vitt tillsammans med bänkytor i massiv ek och stänkskydd i grått kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för två personer.

Sovrummet har fint ljusinsläpp och kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Här finns även bra förvaringsmöjligheter i garderober.

Badrummet har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, två spegelskåp, handdukstork samt dusch med både handdusch och taksil. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights. Renoverat fackmannamässigt 2020 och certifikat finns.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta