Välkommen till

Övre Fogelbergsgatan 6

Övre Fogelbergsgatan 6
5:a Vasastaden

Enastående femma med balkong i obelånad bostadsrättsförening

I rofyllda vasakvarter ligger denna ljuvliga och sällsynta gavelfemma högt upp i huset i obelånad bostadsrättsförening. Möjlig 6:a med generösa ytor, balkong och härlig utsikt över stan. Väl tilltaget vardagsrum som ligger i fil med matsal och kök, tre avskilt belägna sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt både badrum och gäst-wc. Unikt tillfälle att skapa sitt eget drömhem med bevarad 60-talscharm och stor potential. Populär förening med hiss, gemensam takterrass och mycket god ekonomi. Möjlighet till egen parkeringsplats!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i tre garderober.

Lägenheten erbjuder generösa ytor och är naturligt uppdelad i en sällskapsdel och en privat del. Sällskapsdelen ligger till vänster om hallen och utgörs av kök, matsal och vardagsrum i fil med fönster mot väster.

Köket är rymligt och genomtänkt planerat med både goda arbetsytor och bra förvaring. De stora fönsterpartierna ger en ljus och luftig känsla. Bevarad 60-talsinredning med luckor målade i grönt och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd.

I fil med köket ligger matsalen som har plats för stora middagssällskap och får ljusinsläpp från två fönster. Golvet kläs av bevarad fiskbensparkett. Detta rum kan även enkelt göras om till ett sovrum om man önskar.

Vidare kommer man till det generöst utformade vardagsrummet som har ljusinsläpp från flera fönsterpartier samt utgång till en balkong i västerläge. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang. Även här finns bevarad fiskbensparkett.

Lägenhetens privata del utgörs av tre sovrum som ligger i fil med varandra samt ett anslutande badrum. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng samt förvaring i form av två inbyggda garderober. De två andra sovrummen kan inredas med säng och arbetshörna. Alla sovrummen har fönster i fritt läge mot öster med utsikt över stan. I den inre hallen som binder samman rummen finns goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderobsvägg.

Badrummet är inrett med wc, handfat och badkar. Mosaikgolv och halvkaklade väggar i vitt. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Lägenheten har även en gästtoalett som nås från hallen. Här finns wc, handfat och spegel.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta