Välkommen till

Gröna gatan 49

Gröna gatan 49
2:a Majorna

Välplanerad tvåa med härlig grönskande utsikt

Mycket smakfull tvåa med bra planlösning, lugnt läge mot föreningens gård och härlig utsikt mot en grönskande park. Genomgående ljusa ytskikt och generöst ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Köket är renoverat av nuvarande ägare och badrummet är stambytt i föreningens regi. Rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober. Här bor ni i en stabil och välskött HSB-förening. Charmiga Majorna har mycket att erbjuda såsom restauranger, butiker, goda kommunikationer samt närheten till havet och natursköna Slottsskogen.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Kevin
assisterande mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Kevin
assisterande mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Bostaden har genomgående parkettgolv och väggarna är till största del målade i vitt.

Generöst och socialt vardagsrum som kan inredas med både soffgrupp och matplats. Vardagsrummet har bevarad originalparkett i vackert mönster och ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och fin utsikt.

Köket renoverades 2019 med köksinredning i grått från Ikea som kombineras med bänkyta och stänkskydd i svart marmorerad laminat. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror installerades 2019 och är från Ikea förutom fläkten som är från Franke. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp och fin utsikt.

Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en tidstypisk platsbyggd garderobsvägg med överskåp. Sovrummet är målat i en stilren grå nyans. Ett stort fönster bidrar med härligt ljusinsläpp.

Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2018. Golvet kläs av mörkgrå klinker och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp samt ny duschvägg från 2019. Det finns även en tvättmaskin från Samsung som underlättar i vardagen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta