Välkommen till

Föreningsgatan 3B

1,5:a Vasastaden

Kvadratsmart med uteplats i populär förening

I Vasastadens attraktiva och lugna kvarter finner ni detta kvadratsmarta boende med stora fönster i insynsskyddat läge och mysig uteplats. Utmärkt beläget bara några minuter från Handelshögskolan. Öppen härlig planlösning, separat sovalkov med plats för en dubbelsäng och stort helkaklat badrum i klassisk färgskala. På Föreningsgatan bor du en kort promenad från flera olika universitet, ett fantastiskt restaurangutbud samt natursköna Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen. Mycket populär brf med gästlägenhet och relaxavdelning.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhänging. Lägenheten har genomgående ekparkett och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Luftigt allrum med sällskapsytor i öppet samband som har insynsskyddat läge med ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till en mysig uteplats.

Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i mörkgrå laminat och stänkskydd i glas. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av hällspis med ugn, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. I köket finns en platsbyggd köksö med tre sittplatser.

Allrummet har förvaringsmöjligheter i tre garderober samt en avskild sovalkov med plats för dubbelsäng och gråa putsade väggar.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och väggarna har vitt kakel med grå bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, väggskåp, spegel, handdukstork, duschhörna med rundade vikväggar i klarglas samt både handdusch och stor taksil. I taket sitter infällda spotlights.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta