Välkommen till

Gröna gatan 49

3:a alt. 4:a Majorna

Möjlig 4:a i gavelläge med enorm potential & tillhörande garageplats

Möjlig 4:a! Välkomna till denna ljusa och rymliga gaveltrea som ursprungligen är en 4:a med stora fönsterpartier. Härlig balkong där man kan njuta av kvällssolen och insynsskyddat läge med utsikt mot Älvsborgsbron, hamninloppet och bockkranen på Eriksberg. Härlig balkong där man kan njuta av kvällssolen. Lägenheten har visst renoveringsbehov så här finns stora möjligheter att skapa ditt personliga drömboende. Bra planlösning med generösa sällskapsytor i naturligt samband, två rymliga sovrum, klädkammare samt både stamrenoverat badrum och gästtoalett. Enkelt att skapa en 4:a för den som behöver ytterligare ett sovrum, se alternativ planritning. Till lägenheten hör en garageplats som är belägen inomhus under fastigheten. Här bor ni i en stabil och välskött HSB-förening. Charmiga Majorna har mycket att erbjuda såsom restauranger, butiker, goda kommunikationer samt närheten till havet och natursköna Slottsskogen.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Lägenhetens ytskikt är i äldre standard och i behov av renovering.

Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor, originalparkett i vackert mönster och har ett härligt gavelläge. Fint ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck med insynsskyddat läge och utsikt mot Älvsborgsbron, hamninloppet och bockkranen på Eriksberg. Härifrån nås även balkongen som har eftertraktad kvällssol.

Klassiskt parallellkök med originalinredning i vitt som erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av hällspis md ugn, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Invid det stora fönsterpartiet som bjuder på utsikt mot Älvsborgsbron, hamninloppet och bockkranen har matplatsen sin naturliga placering.

Innan för köket ligger bostadens minsta sovrum som även det har fönster med samma insynsskyddade utsiktsläge. Här kan man inreda med enkelsäng, arbetshörna och garderober.

Det största sovrummet ligger avskilt beläget på andra sidan av lägenheten i slutet av hallen. Här finns plats för dubbelsäng samt övrig inredning. Två platsbyggda garderober med överskåp bidrar med förvaring. Ett stort fönster bidrar med dagsljus.

Bostadens badrum och gästtoalett totalrenoverades i samband med föreningens stambyte ca 2018. Badrummet har grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp samt duschhörna med rundade vikdörrar i frostat glas.

Gästtoaletten har grått klinkergolv och vitmålade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfat och spegel.

Till lägenheten hör en garageplats som är belägen inomhus under fastigheten.

Lägenheten säljs med friskrivningsklausul.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta