Välkommen till

Stockholmsgatan 40D

1:a Bagaregården

väldisponerad tjugotalsdröm - potentiell minitvåa

Välkomna till attraktiva Bagaregården och denna underbara landshövdingedröm. Varsamt och fint renoverad med stor respekt för tjugotalsoriginalet och många bevarade detaljer kvar. Luftiga rum med högt i tak, fina brädgolv i alla rum, takrosett och gjutjärnselement. Genomgående läge behagligt belägen på andra våningen med fönster åt två väderstreck.

Rymlig hall, ett generöst vardagsrum som rymmer alla funktioner. Tidlöst kök med serveringsskåp och kallskafferi och helkaklat badrum med dusch. Med relativt enkla medel kan bostaden även disponeras om till en minitvåa!

Den parkliknande innergården ramas in av charmigt gula träfasader och är sedan länge omtalad för dess grönska, blomster, fontän och arrangemang med sittgrupper. En oas som sällan passeras obemärkt.

Lågt belånad förening med övernattningslägenhet. Bredband inkluderat i avgiften!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Benjamin
assisterande mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Benjamin
assisterande mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Med lätta steg promenerar vi över den ljuvliga gården. Två trappor upp behagligt belägen på andra våningen välkomnas vi in i rymlig hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaringsmöjligheter via originalgarderob.

Golv: Furuplank (original).
Väggar: Tapetserade, William Morris & CO - Golden Lily.

Kök
Ett helt underbart kök där stora delar av originalinredningen har bevarats. Vita profilerade skåpsluckor, massiva bänkskivor, diskho av porslin från Shaws, vita kakelplattor och grön mosaik. Öppna hyllplan, platsbyggda serveringskåp och kallskafferi. Mängder med förvaring lämnas och här finns gott om yta för matlagningsglädje. Den maskinella utrustningen består utav: Spis/ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin (Bosch, digitalt styrd diskmaskinsventil, 2018) samt kyl och frys (Electrolux, 2009) i rostfritt utförande. Matbord för minst fyra personer ryms intill fönstret med vy över gården.

Med relativt enkla medel kan rummet delas av så att bostaden disponeras om till en minitvåa. Grannar har gjort just detta med riktigt fint resultat.

Golv: Furuplank (original).
Väggar: Pärlspont, målade, NCS – 0500 (Vit).

Vardagsrum
Ljust och härligt allrum som lämnar flertalet möbleringsalternativ med plats för sovdel, soffa och arbetshörna. Klädförvaringen tas omhand via några garderober. Generös takhöjd och förväntade detaljer såsom gjutjärnsradiator, spröjsat fönster och prydlig takrosett.

Golv: Furuplank (original).
Väggar: Målade, NCS – 0500 (Vit).

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Stilrent renoverat år 2009, Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet belagt med mattsvart klinker. Badrummet är utrustat med: Wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta