Välkommen till

Gibraltargatan 60

1:a Johanneberg

Ljus funkisetta med västerbalkong

I ett klassiskt funkishus i populära Johanneberg ligger denna kvadratsmarta etta med generösa sociala ytor som badar i ljus. Insynsskyddat högt läge i huset med stor balkong i västerläge och eftertraktad kvällssol. Lägenheten har ett lättmöblerat allrum och ett rymligt kök med matplats. Här bor ni i en lugn och bra förening med god ekonomi och blandade åldrar. Föreningen har även ett gruppavtal med förmånligt pris för bredband.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och ett stenkast från Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Under skoltermin finns även buss 55 som går mellan Chalmers Johanneberg campus och Chalmers Lindholmen campus.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en ljus hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Golvet kläs av originalparkett och väggarna är vitmålade.

Rakt fram från hallen når man det ljusa och trivsamma köket som har gott om plats för förvaring. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i vitt och rostfritt samt stänkskydd i ljust kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Köket har grå plastmatta och vitmålade väggar. Här ryms en matplats.

Vidare kommer man till allrummet som präglas av ett generöst fönsterparti och härifrån nås även balkongen i västerläge. Lättmöblerade ytor som kan inredas med soffa, matplats och en säng i sovalkoven. I sovalkoven har plats för en större säng och här finns även förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Fina originaldetaljer som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbänk i natursten. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en grå bård vid taket som ramar in rummet.

Helkaklat badrum i vitt med grå våtrumsmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna med skjutdörrar.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta