Välkommen till

Södra vägen 17

Södra vägen 17
2:a Lorensberg / Heden

Yteffektiv citytvåa med gårdsbalkong

För er som vill bo ett stenkast från allt vad Göteborgs innerstad har att erbjuda så är denna välplanerade citytvåa med gårdsbalkong utmärkt. Lägenheten har ett insynsskyddat läge näst högst upp i huset med utsikt över takåsarna och fint ljusflöde från stora fönsterpartier. Generöst vardagsrum med utgång till den härliga balkongen, välplanerat arbetskök, rofyllt sovrum samt helkaklat badrum med badkar. Helt enkelt en bostad att trivas i!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Golvet kläs av grått klinker som övergår i parkett och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående för bostaden.

Ljust och härligt vardagsrum med plats för både soffhörna och matplats. Stora fönsterpartier ger ett fint ljusflöde till rummet och bidrar även med fin utsikt över takåsarna. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som har eftertraktat högt läge.

Yteffektivt arbetskök som erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor och stänkskydd i grå marmorimitation. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Köket kan avgränsas med dubbla skjutdörrar.

Sovrummet nås från vardagsrummet och avgränsas med en smart skjutdörr. Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober.

Till sist erbjuds ni ett helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta