Välkommen till

Utlandagatan 16

1,5:a Johanneberg

Vindslägenhet i populära Johanneberg

Högst upp i huset med tyst och lugnt läge ligger denna ljusa och välplanerade vindslägenhet som har karaktäristiska vindsattribut med snedtak upp till nock, synliga takbjälkar och stora takfönster. Social och öppen planlösning som ger trevliga sällskapsytor samt en avskild sovalkov. Helkaklat badrum med separat duschrum som även har tvättmaskin vilket underlättar i vardagen. Underbar vindslägenhet mitt i idylliska Johannebergs villakvarter som ligger bara några minuter från Chalmers, stadens restaurangutbud, evenemang och rekreation.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Välkommen att ta trapporna upp till våning tre för att kliva in i hallen som har plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Längre in i lägenheten finns även en rymlig klädkammare. Lägenheten har genomgående ljust trälaminat och vitmålade väggar vilket ger ett enhetligt intryck.

Ljust och luftigt allrum med snedtak upp till nock med två stora takfönster och ett vanligt fönster. Här finns plats för soffhörna, matplats och skrivbord. Smart lösning där man skapat en mysig avskild alkov som kan inredas med säng och sängbord.

Köket är yteffektivt planerat och renoverades 2020. Köksinredning i vitt kombineras med grå laminatskiva och ljust kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys.

Helkaklat badrum med mörkgrå klinker och ljusgrått kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och handdukstork. Duschen är placerad i ett separat rum tvärs över hallen som är inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns även en tvättmaskin.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg. I den låga avgiften ingår även parkeringsplats.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta