Välkommen till

Erik Dahlbergsgatan 28A

Erik Dahlbergsgatan 28A
2:a Vasastaden

Fint renoverad sekelskiftestvåa med gårdsbalkong

I en av Vasastadens gedigna stenfastigheter anno 1886 ligger denna generösa tvåa om 48 kvm med stor balkong mot innergården. Lägenheten präglas av en härlig takhöjd, fina stuckaturer, takrosetter och listverk. Renoverad med fingertoppskänsla där kombinationen av mörka och ljusa materialval möts i en effektfull kontrast.

I Vasastaden bor man med både grönska och stadskärnan inom gångavstånd. Perfekt beläget med närhet till såväl Avenyn som Haga och Linné. På bekvämt avstånd ligger även Handelshögskolan, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från närliggande Vasaplatsen. Vid Landala torg finns matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor, frukt och grönt.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och mörk parkett som bryts av med väggar målade i en ljus ton.

Modernt kök med köksinredning från Kvik i mattsvart som bryts av med ljusa bänkytor och stänkskydd. Svart vask och blandare blir pricken över i:et. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.I köket finns plats för både matlagning och umgänge. Härifrån nås även balkongen som har utsikt över den trevliga innergården.

Vardagsrummet har härligt ljusinsläpp från ett högt fönster mot väster. Fina detaljer som höga fotlister, stuckaturer och takrosett sätter sin prägel på rummet. Här kan ni inreda med en soffa och tillhörande möblemang.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som har samma härliga ljusinsläpp. Här kan man inreda med dubbelsäng och det finns utmärkta förvaringsmöjligheter i en generös platsbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas. Även här smyckas rummet av höga fotlister och vacker stuckatur.

Effektfullt badrum med grått marmorerat klinker och kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med avskiljande glasvägg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta