Välkommen till

Eklandagatan 29A

Eklandagatan 29A
1,5:a Johanneberg

Fantastiskt ljusinsläpp & vacker utsikt mot Carlanderska Parken

I en klassisk tegelfastighet anno 1935 finner ni denna kvadratsmarta 1,5:a om 48 kvm som bokstavligen badar i ljus tack vare generösa fönsterpartier och den öppen planlösningen i kombination med takhöjden skapar en luftig känsla. Lägenheten har fina bevarade originaldetaljer, tidlöst renoverat kök, härliga sällskapsytor, avskilt sovrum samt bra förvaring. Som pricken över i:et bor man även i insynsskyddat läge med vacker grönskande utsikt mot Carlanderska parken. Här bor man i en liten förening med trevliga grannar.

Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger & träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers & Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en ljus och rymlig hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober med överskåp med snygga läderhandtag. Golvet kläs av vitt laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Köket är renoverat 2020 med tidlösa materialval. Köksinredning från Ikea med ljusgrå släta luckor som har diskreta knoppar och handtag i mässing kombineras med bänkskiva i vit laminat samt stänkskydd i vitt blankt kakel med fasade kanter. Köket är genomtänkt planerat och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från 2020 förutom ugnen som är från 2019. Golvet kläs av vitt laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Köket har rikligt ljusinsläpp och invid fönstren har matplatsen sin naturliga placering. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet vilket binder samman sällskapsytorna.

Det härliga vardagsrummet präglas av fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i insynsskyddat läge med utsikt mot grönskande Carlanderska parken. Här kan man inreda med soffa och tillhörande möblemang. Golvet kläs av parkett i holländsk läggning och väggarna är målade i vitt. I vardagsrummet har man satt upp en vägg för att skapa en avskild sovrumsdel. Sovrummet har heltäckningsmatta med underliggande parkettgolv och kan inredas med dubbelsäng och här finns även goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Badrummet som renoverades 2018 har helkaklade ljusa väggar och golvet kläs av en grå våtrumsmatta. Inredningen består av ny wc och handfatskommod, spegelskåp med belysning, högskåp, handdukstork samt duschhörna med vikbara glasväggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta