Välkommen till

Linnégatan 72

Linnégatan 72
2:a Linnéstaden

Stilfull med öppna ytor & fransk balkong mot praktfull innergård

Härlig och smakfullt renoverad tvåa högt upp i huset i eftertraktade Linnéstaden. Här bor du med tyst och rofyllt gårdsläge, makalöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fransk balkong. Ytterst välplanerad med öppen social planlösning. Utmärkt beläget med såväl Slottsskogens vackra grönska som Linnés charmiga myller precis utanför porten. Välskött och stabil bostadsrättsförening med god ekonomi samt flera gemensamhetsutrymmen som bland annat bastu, gym, terrasser, pergola och gårdsgrill.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren når man hallen som har plats för fri avhängning. Lägenheten har noggrant utvalda och klassiskt vackra materialval. Hallen såväl som resten av bostaden är målad i en sobert ljusgrå färg med behaglig blå ton och golven är genomgående 3-stavsparkett i ask som är mattlackad i en vit ton.

Rakt fram från hallen ligger det luftiga vardagsrummet tillsammans med köket beläget. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och en fransk balkong mot innergården. Trivsamma sociala ytor som kan inredas med mysig soffgrupp och härlig matplats.

Det stilmedvetna köket från 2017 har köksinredning från Kvik med vita släta luckor, mörka bänkytor i kompositlaminat och stänkskydd i grått kakel. Den maskinella utrustningen är signerad Siemens och består av induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn med varmluft och ångfunktion, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. För extra lyx i tillvaron har köket utrustats med en vinkyl från Norcool.

Det behagliga sovrummet med lugnt gårdsläge inrymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord. I sovrummet finns en praktisk klädkammare med fantastisk garderobsinredning.

Badrummet från 2010 är inrett med stilfull mattgrå klinker och kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med avskiljande vägg i betongglas. Badrummet erbjuder den bekvämlighet man kan önska sig i vardagen genom tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2017) med ovanliggande arbetsyta och förvaringsskåp.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta