Välkommen till

Tredje långgatan 40

Tredje långgatan 40
2:a Linnéstaden

Perfekt citylägenhet i stabil brf

Smakfull och välplanerad Linnétvåa med låg avgift, öppna sällskapsytor och bra förvaring. Stora fönster bidrar med ljusinsläpp och den inglasade balkongen i lugnt läge blir som ett extra rum. Suveränt lugnt och trivsamt läge bland långgatornas charmiga myller med en mångfald av restauranger, caféer och affärer. Mycket eftertraktad och stabil bostadsrättsförening med god ekonomi!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man direkt av en öppen planlösning med fint ljusinsläpp. Vid entrén finns plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Golven i lägenheten kläs genomgående av ekparkett vilket ger ett enhetligt intryck och väggarna är ljusa.

Luftiga sociala ytor med kök och vardagsrum i öppet samband med ljusinsläpp från stora fönster och utgång till en inglasad balkong i lugnt läge. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och det finns även en naturligt avdelad arbetshörna.

Köket är renoverat 2017 med köksinredning i trälaminat, bänkskiva i ljus kvartskomposit och stänkskydd i ljus mosaik. Kvalitativa vitvaror i rostfritt utförande från Bosch som utgörs av hällspis med induktion och varmluftsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats.

Sovrummet ligger avskilt beläget innanför vardagsrummet och här finns utrymme för en större säng samt förvaringsmöjligheter i flera garderober. Lugnt läge med fönster mot balkongen.

Helkaklat badrum som är renoverat 2003 med klinkergolv och vitt kakel med bård i dimgrönt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med rundade vikdörrar i glas. 2017 installerades en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch.

Linnéstaden är ett av stadens mest populära områden med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid Södra Älvstranden. Närhet till mycket goda kommunikationer.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta