Välkommen till

Stockholmsgatan 40H

Stockholmsgatan 40H
1:a Bagaregården

Charmig & kvadratsmart landshövdingeetta med toppläge

Näst högst upp i ett gemytligt landshövdingehus i attraktiva Bagaregården finner man den här charmiga och ljusa ettan med stilfulla och bevarade originaldetaljer. Här trivs du på väldisponerade kvadratmetrar som erbjuder både middagar i rymligt och välutrustat kök såväl som mysiga hemmakvällar i vardagsrummet. Det finns goda möjligheter till att inreda en avskild sovalkov i vardagsrummet bakom den fina skiljeväggen i glas med svart spröjs vilken separerar lägenhetens sociala ytor med de privata delarna. Trevlig och välskött innergård som har grillplats och härlig trädgård som blir en vacker oas med utrymme för avkoppling. Föreningen har låg belåning vilket avspeglas i de låga avgifterna!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Benjamin
assisterande mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Benjamin
assisterande mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av den öppna och yteffektiva hallen med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en tidstypisk inbyggd garderob med överskåp. Från den vitmålade hallen med vackert originalplankgolv når man alla rum. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som skapar en känsla av rymd.

Vardagsrummet är rymligt och inbjuder till mysiga hemmakvällar. Bakom skiljeväggen i glas med svart spröjs finns möjlighet till avskild sovalkov som gör att den charmiga ettan får känslan av en minitvåa. Vackert originalplankgolv och väggarna som är målade i ljusgrått ramas in med fin stuckatur och taket pryds av en takrosett. Ett härligt ljusinsläpp spris in i rummet.

Det luftiga och generösa köket har alla förutsättningar för lyckade middagar i goda vänners lag. Här finns vackra tidstypiska originaldetaljer i form av ett platsbyggt serveringsskåp som är både dekorativt och bidrar med bra förvaringsmöjlighet. Köket som renoverades 2009 har köksinredning i vitt från Ikea tillsammans med en mörkgrå laminatbänkskiva och stänkskydd i ljust kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Ikea och installerades 2009 med undantag för diskmaskinen som är från Bosch och installerades 2012. Väggarna är vitmålade och även här återfinns originalplankgolvet som är bevarat från byggnadens uppförande. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster ger härligt ljusinsläpp.

Badrummet har klinker i en dov mörkblå ton och väggarna är helkaklade i en ljus gråblå ton. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, flera väggskåp samt duschhörna med avskiljande glasväggar. Badrummet renoverades fackmannamässigt 2007 och certifikat finns.

I Bagaregården bor ni ett av Göteborgs mest omtyckta områden, där charmiga landshövdingehus blandas med villor. Stadsdelen ligger öster om city, med närhet till både stadskärnan och Delsjöns vackra naturreservat med Skatås motionscentral och flera badsjöar. Gångavstånd till Redbergsplatsen, Olskrokstorget och Gamlestaden där ni finner bland annat vardaglig service, restauranger och gym. Bra spårvagnsförbindelser som underlättar i vardagen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Bagaregården
Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta