Välkommen till

Tegnérsgatan 11A

Tegnérsgatan 11A
2:a Lorensberg

Generös tjugotalstvåa med bevarad charm

I en vacker tegelfastighet anno 1926 finner ni denna fina tvåa med högt i tak, vackra stuckaturer och fint ljusinsläpp från stora fönster med djupa fönsternischer i natursten. Lägenheten har en bra planlösning med rymliga rum i fil samt renoverat kök och badrum. Föreningen har långtgående planer för balkong och inväntar godkännande av bygglov. Här bor ni med centralt läge men ändå tyst, det bästa av två världar!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall som präglas av den vackra blommiga tapeten "Dahlia Garden" från Boråstapeter och golvet kläs av praktisk klinker i svart. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob med skjutdörrar. Redan i hallen slås man av lägenhetens generösa takhöjd som är genomgående.

Ljust och rymligt kök som är renoverat ca 2016. Köksinredning med vita släta handtagslösa luckor i högblankt vitt kombineras med gedigen bänkyta i sten och stänkskydd i svart glas. Kvalitativa vitvaror från Siemens som utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluft och mikrofunktion, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Golvet kläs av mörkt trägolv och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats alternativt en köksö som ger extra förvaring-, avställning- och arbetsyta. Ett dubbelfönster med djup fönsternisch i natursten bidrar med fint ljusinsläpp.

Socialt och generöst vardagsrum som kan inredas med både soffa och matsalsbord för större sällskap. Golvet kläs av ljus fiskbensparkett och väggarna är målade i färgen ”Tidlös” från Jotun Lady Pure Color. Rummet smyckas av vacker stuckatur och takrosett. Två dubbelfönster med djup fönsternisch i natursten ger ett härligt ljusflöde till rummet.

Sovrummet har en härlig rymd och kan inredas med dubbelsäng, sängbord, skrivbord och byrå. Golvet kläs av ljust trägolv och väggarna är målade i färgen ”Blek sand” från Jotun Lady Pure Color. Goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare med tidstypiska spegeldörrar. Även här smyckas rummet av vacker stuckatur och takrosett. Ett dubbelfönster med djup fönsternisch i natursten bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet som är renoverat ca 2016 har svart klinkergolv och väggarna är helkaklade i vita stora plattor tillsammans med fondparti i svart. Inredningen består av wc, vit kommod med bänkskiva i svart sten och skålformat handfat, spegel, duschhörna med både handdusch och taksil samt frostad glasvägg. Härlig vardagslyx som golvvärme och handdukstork.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta