Välkommen till

Västgötagatan 9

Västgötagatan 9
2:a Lorensberg

Stor tvåa högt upp i huset med balkong i västerläge

Välkomna till denna vackra bostad som är belägen högt upp i en pampig fastighet anno 1888. Bostaden erbjuder generös takhöjd, bevarade detaljer som vackra takrosetter, genomgående planlösning, stora fönsterpartier, härlig balkong i västerläge och socialt kök att umgås i. Lägenhetens samtliga rum är rymliga och det finns bra förvaringsmöjligheter i såväl sovrum som hall. Här bor ni i ett lugnt område i en omtyckt förening med stadens puls endast 5 minuter bort.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren kliver ni in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i platsbyggda garderober. Hallen har ekparketten Berlin från Kährs som är en 1-stavsparkett som är rökt och infärgad för att ge en varm grå ton och väggarna är målade i en bruten vit nyans.

Modern kök som renoverades 2015 med stilren köksinredning i vitt från Marbodals PLUS-serie samt bänkskiva och stänkskydd i marmor. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror kommer från NEFF förutom tvättmaskinen som är från Siemens. I köket finns även en kombinerad tvätt/torktumlare installerad för att ge extra komfort samt förenkla vardagen. Generös storlek med gott om plats för en matgrupp och direkt utgång till den underbara balkongen i västerläge. Även här kläs golvet av ekparketten Berlin från Kährs och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Vardagsrummet är ljust och har gott om yta för en större soffgrupp, tv-bänk, förvaring samt arbetshörna om så önskas. Vackra detaljer i listverk samt bevarade takrosett ger en fin helhet till bostaden i kombination av ljusinsläpp från fönsterpartiet. Golvet kläs av ekparketten Paris från Kährs som är en 1-stavsparkett i en vit ton och väggarna är målade i en ljus greige färg. En perfekt plats att umgås med familj och vänner på!

Bostadens sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord och längst med ena väggen finns gott om förvaring i platsbyggda garderober. Golvet kläs av ekparketten Paris från Kährs och väggarna samt garderoberna är målade i en rogivande grågrön ton.

Det helkaklade badrummet renoverades 2012 i grå kakel och klinker samt svart mosaik i duschhörnan. Inredningen består av vägghängd wc, spegelskåp, handfat, handdukstork samt duschhörna med duschvägg i glas. När vintern smyger sig på är golvvärmen ett extra plus att sätta på!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Heden - Lorensberg

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om.

Exercisheden som den ursprungligen kallades är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Ytan används framför allt till sportevenemang. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. Här finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp.

I stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.

Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.

Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta